Weer hoge VW-manager de laan uit

De uittocht van hoge managers bij de Volkswagen Groep lijkt onverminderd door te gaan. Hoewel VW zelf zich in stilzwijgen hult, melden Duitse automedia in koor dat Jürgen Stackmann, bestuursvoorzitter en directeur marketing van het merk Volkswagen personenauto’s, een nieuwe baan moet zoeken.

Volkswagen kiest Turkije voor nieuwe fabriek

Stackmann zou in ongenade gevallen zijn wegens de zwaar teleurstellende verkoopcijfers van de nieuwe Golf en Passat. Hij zou groepschef Herbert Diess wel gewaarschuwd hebben voor de softwareproblemen bij de Golf 8 maar die heeft dat opzij geschoven en lijkt nu Stackmann als zondebok aan te wijzen. Daarnaast wordt hij ook verantwoordelijk gehouden voor een in brede kringen als racistisch veroordeeld spotje voor die nieuwe generatie Golf.

Zoveelste

Als het vertrek wordt bevestigd, dan is Stackmann de zoveelste hoge manager bij de Volkswagen Groep die in korte tijd gedwongen of ‘vrijwillig’ moet verdwijnen. Inmiddels zijn in dat kader al de CEO van vrachtwagendivisie Traton Andreas Renscher, de directeur van MAN Joachim Drees, topman Bernhard Maier van Skoda, zijn collega Thomas Sedran van Volkswagen bestelwagens en hoofd software ontwikkeling Christian Senger de laan uitgevlogen.

Diess

Bovendien zijn er aanhoudende geruchten dat ook aan de poten van de zetel van topman Diess zelf wordt gezaagd. Naar verluidt heeft hij vorige maand zelfs zelf zijn ontslag aangeboden maar is dat door de Raad van Toezicht voorlopig verworpen. Diess is echter wel de toppositie bij het merk VW ontnomen, een rol die nu wordt vervuld door de vaak als ‘coming man’ aangeduide Ralf Brandstätter wordt vervuld.

Weer hoge VW-manager de laan uit - Automobielmanagement.nl

Weer hoge VW-manager de laan uit

De uittocht van hoge managers bij de Volkswagen Groep lijkt onverminderd door te gaan. Hoewel VW zelf zich in stilzwijgen hult, melden Duitse automedia in koor dat Jürgen Stackmann, bestuursvoorzitter en directeur marketing van het merk Volkswagen personenauto’s, een nieuwe baan moet zoeken.

Volkswagen kiest Turkije voor nieuwe fabriek

Stackmann zou in ongenade gevallen zijn wegens de zwaar teleurstellende verkoopcijfers van de nieuwe Golf en Passat. Hij zou groepschef Herbert Diess wel gewaarschuwd hebben voor de softwareproblemen bij de Golf 8 maar die heeft dat opzij geschoven en lijkt nu Stackmann als zondebok aan te wijzen. Daarnaast wordt hij ook verantwoordelijk gehouden voor een in brede kringen als racistisch veroordeeld spotje voor die nieuwe generatie Golf.

Zoveelste

Als het vertrek wordt bevestigd, dan is Stackmann de zoveelste hoge manager bij de Volkswagen Groep die in korte tijd gedwongen of ‘vrijwillig’ moet verdwijnen. Inmiddels zijn in dat kader al de CEO van vrachtwagendivisie Traton Andreas Renscher, de directeur van MAN Joachim Drees, topman Bernhard Maier van Skoda, zijn collega Thomas Sedran van Volkswagen bestelwagens en hoofd software ontwikkeling Christian Senger de laan uitgevlogen.

Diess

Bovendien zijn er aanhoudende geruchten dat ook aan de poten van de zetel van topman Diess zelf wordt gezaagd. Naar verluidt heeft hij vorige maand zelfs zelf zijn ontslag aangeboden maar is dat door de Raad van Toezicht voorlopig verworpen. Diess is echter wel de toppositie bij het merk VW ontnomen, een rol die nu wordt vervuld door de vaak als ‘coming man’ aangeduide Ralf Brandstätter wordt vervuld.