Weer problemen rond fusie PSA en FCA

De Europese Commisie heeft het onderzoek naar de fusie tussen PSA en FCA tijdelijk geschorst. Beide bedrijven hebben de gevraagde documentatie nog niet overhandigd. Eerder al deelde de Commissie mee dat het onderzoek twee weken langer zou duren. Of een beslissing nu genomen kan worden voor de nieuwe deadline van 13 november is opnieuw onzeker geworden.

“Deze schorsingsprocedure wordt geactiveerd als de partijen niet tijdig een belangrijk stuk informatie dat de Commissie heeft gevraagd beschikbaar stellen,’’ aldus een verklaring uit Brussel. “Zodra we die informatie ontvangen gaat de klok weer draaien maar dan wordt de deadline voor het besluit van de Commissie overeenkomstig aangepast.’’ PSA en FCA hebben beide verklaard dat ze bezig zijn met het verzoek om documenten maar dat dat mede vanwege de coronacrisis moeilijker is gebleken dan gedacht. “Het zal binnen afzienbare tijd worden verstuurd,’’ aldus een gezamenlijk bericht van de fusiepartners. De Commissie stelt een diepgaand onderzoek in omdat de autobedrijven samen potentieel een te sterke positie innemen op de bestelwagenmarkt in een aantal Europese landen.

Stellantis

PSA en FCA hebben een week geleden meegedeeld dat de gezamenlijke onderneming Stellantis zal gaan heten. De topmannen Carlos Tavares en Mike Manley onderstreepten daarbij eens te meer dat het plan om de fusie in het eerste kwartaal van volgend jaar af te ronden overeind blijft. Of de nieuwe vertraging alsnog roet in het eten kan gooien, hebben ze tot nu toe niet gemeld. Te verwachten valt dat beide CEO’s volgende week een update geven als ze de kwartaalcijfers toelichten, PSA op dinsdag en FCA op vrijdag.

Weer problemen rond fusie PSA en FCA - Automobielmanagement.nl

Weer problemen rond fusie PSA en FCA

De Europese Commisie heeft het onderzoek naar de fusie tussen PSA en FCA tijdelijk geschorst. Beide bedrijven hebben de gevraagde documentatie nog niet overhandigd. Eerder al deelde de Commissie mee dat het onderzoek twee weken langer zou duren. Of een beslissing nu genomen kan worden voor de nieuwe deadline van 13 november is opnieuw onzeker geworden.

“Deze schorsingsprocedure wordt geactiveerd als de partijen niet tijdig een belangrijk stuk informatie dat de Commissie heeft gevraagd beschikbaar stellen,’’ aldus een verklaring uit Brussel. “Zodra we die informatie ontvangen gaat de klok weer draaien maar dan wordt de deadline voor het besluit van de Commissie overeenkomstig aangepast.’’ PSA en FCA hebben beide verklaard dat ze bezig zijn met het verzoek om documenten maar dat dat mede vanwege de coronacrisis moeilijker is gebleken dan gedacht. “Het zal binnen afzienbare tijd worden verstuurd,’’ aldus een gezamenlijk bericht van de fusiepartners. De Commissie stelt een diepgaand onderzoek in omdat de autobedrijven samen potentieel een te sterke positie innemen op de bestelwagenmarkt in een aantal Europese landen.

Stellantis

PSA en FCA hebben een week geleden meegedeeld dat de gezamenlijke onderneming Stellantis zal gaan heten. De topmannen Carlos Tavares en Mike Manley onderstreepten daarbij eens te meer dat het plan om de fusie in het eerste kwartaal van volgend jaar af te ronden overeind blijft. Of de nieuwe vertraging alsnog roet in het eten kan gooien, hebben ze tot nu toe niet gemeld. Te verwachten valt dat beide CEO’s volgende week een update geven als ze de kwartaalcijfers toelichten, PSA op dinsdag en FCA op vrijdag.