De bestverkochte elektrische auto in Europa is geen Tesla

De elektrische Zoe van Renault was in de eerste helft van dit jaar de besteverkochte elektrische auto in Europa. Met 37.540 verkochte exemplaren en een verkoopstijging van bijna 50 procent scoort de Zoe beter dan Tesla en andere concurrenten.

In juni werden er maar liefst 11.000 Zoe’s verkocht in Europa. De auto is daarmee populairder dan de Tesla Model 3, de elektrische uitvoering van de Volkswagen Golf en de Nissan Leaf. “Het is vrijwel dezelfde auto die al lang op de markt is, afgezien van wat verbeteringen in bereik, technologie en ontwerp,” zegt analist Felipe Munoz van onderzoeksbureau Jato Dynamics. “Dit succes komt dus wel als een verrassing.”

Lichtpuntje

De Zoe is een lichtpuntje voor Renault dat in Europa 40 procent minder auto’s verkocht. De Zoe profiteert mogelijk sterker van allerlei overheidssubsidies die nu in Frankrijk en Duitsland beschikbaar zijn. De Franse regering geeft tot 7000 euro subsidie op de aanschaf van een elektrische auto en er is een sloopregeling waarmee kopers nog eens tot 5000 euro voor hun oude auto kunnen vangen. In Duitsland loopt het totale subsidiebedrag op tot 9000 euro per auto.

Renault komt later dit jaar met de Twingo Z.E. en zustermerk Dacia introduceert volgend jaar de elektrische Spring mini-SUV. De auto’s gaan opboksen tegen de langverwachte ID.3 van Volkswagen en concurrenten als de Peugeot e-208 en Opel Corsa-e

De bestverkochte elektrische auto in Europa is geen Tesla - Automobielmanagement.nl

De bestverkochte elektrische auto in Europa is geen Tesla

De elektrische Zoe van Renault was in de eerste helft van dit jaar de besteverkochte elektrische auto in Europa. Met 37.540 verkochte exemplaren en een verkoopstijging van bijna 50 procent scoort de Zoe beter dan Tesla en andere concurrenten.

In juni werden er maar liefst 11.000 Zoe’s verkocht in Europa. De auto is daarmee populairder dan de Tesla Model 3, de elektrische uitvoering van de Volkswagen Golf en de Nissan Leaf. “Het is vrijwel dezelfde auto die al lang op de markt is, afgezien van wat verbeteringen in bereik, technologie en ontwerp,” zegt analist Felipe Munoz van onderzoeksbureau Jato Dynamics. “Dit succes komt dus wel als een verrassing.”

Lichtpuntje

De Zoe is een lichtpuntje voor Renault dat in Europa 40 procent minder auto’s verkocht. De Zoe profiteert mogelijk sterker van allerlei overheidssubsidies die nu in Frankrijk en Duitsland beschikbaar zijn. De Franse regering geeft tot 7000 euro subsidie op de aanschaf van een elektrische auto en er is een sloopregeling waarmee kopers nog eens tot 5000 euro voor hun oude auto kunnen vangen. In Duitsland loopt het totale subsidiebedrag op tot 9000 euro per auto.

Renault komt later dit jaar met de Twingo Z.E. en zustermerk Dacia introduceert volgend jaar de elektrische Spring mini-SUV. De auto’s gaan opboksen tegen de langverwachte ID.3 van Volkswagen en concurrenten als de Peugeot e-208 en Opel Corsa-e