Auto1 haalt 255 miljoen op voor expansie

De Duitse Auto1 Groep, moederbedrijf van wijkopenautos.nl, heeft 225 miljoen opgehaald bij een reeks investeerders om de expansie te financieren. Het geld zal worden gebruikt voor de verdere uitbouw van het retailmerk en digitale autoplatform Autohero.

“Met Autohero willen we de beste manier tcreëren om een auto te kopen. We maken dat zo goedkoop, aantrekkelijk en comfortabel als het zou moeten zijn,’’ zegt ceo Christian Bertermann.

Twee miljoen

Auto1 Groep, dat actief is in een reeks Europese landen, haalde vorig jaar een omzet van 3,5 miljard euro. Via de verschillende platforms werden toen 610.000 auto’s verhandeld. Opgeteld vanaf het oprichtingsjaar 2012 is het aantal verkochte auto’s opgelopen tot boven de twee miljoen. ‘Daarmee beschikken we over de marktleidende dataset voor de Europese autohandel’, zegt het bedrijf.

Uitgebouwd

“De plaatselijke sites als wijkopenautos.nl en wijkopenautos.be bieden de consument een snelle en makkelijke weg om hun auto te verkopen. Het handelsmerk AUTO1.com is het grootste groothandelsplatform voor de professionele autohandel in Europa. Nu wordt het derde merk Autohero op basis van de al beschikbare technologie, kennis en ervaring verder uitgebouwd als platform waar consumenten ook auto’s kunnen kopen.’’

Auto1 haalt 255 miljoen op voor expansie - Automobielmanagement.nl

Auto1 haalt 255 miljoen op voor expansie

De Duitse Auto1 Groep, moederbedrijf van wijkopenautos.nl, heeft 225 miljoen opgehaald bij een reeks investeerders om de expansie te financieren. Het geld zal worden gebruikt voor de verdere uitbouw van het retailmerk en digitale autoplatform Autohero.

“Met Autohero willen we de beste manier tcreëren om een auto te kopen. We maken dat zo goedkoop, aantrekkelijk en comfortabel als het zou moeten zijn,’’ zegt ceo Christian Bertermann.

Twee miljoen

Auto1 Groep, dat actief is in een reeks Europese landen, haalde vorig jaar een omzet van 3,5 miljard euro. Via de verschillende platforms werden toen 610.000 auto’s verhandeld. Opgeteld vanaf het oprichtingsjaar 2012 is het aantal verkochte auto’s opgelopen tot boven de twee miljoen. ‘Daarmee beschikken we over de marktleidende dataset voor de Europese autohandel’, zegt het bedrijf.

Uitgebouwd

“De plaatselijke sites als wijkopenautos.nl en wijkopenautos.be bieden de consument een snelle en makkelijke weg om hun auto te verkopen. Het handelsmerk AUTO1.com is het grootste groothandelsplatform voor de professionele autohandel in Europa. Nu wordt het derde merk Autohero op basis van de al beschikbare technologie, kennis en ervaring verder uitgebouwd als platform waar consumenten ook auto’s kunnen kopen.’’