Volvo verkoopt ruim 14 procent meer auto’s

Volvo Cars heeft in de afgelopen maand wereldwijd 62.291 nieuwe personenauto’s verkocht, 14,2 procent meer dan in juli 2019. Die groei in de dubbele cijfers was vooral te danken aan de SUV-modellen terwijl de V60 estate en de in de Verenigde Staten gebouwde S60 sedan eveneens een bijdrage leverden aan het succes. Over de eerste zeven maanden gezien blijft Volvo Cars met 332.253 auto’s nu nog 16 procent achter bij vorig jaar.

In Europa kwam het Zweedse merk met 28.700 auto’s 12,5 procent hoger uit. Over de eerste zeven maanden zijn de verkopen daarmee nog een kwart lager op jaarbasis.

In China verkocht Volvo Cars in juli 14.410 nieuwe auto’s, 14 procent meer dan vorig jaar waarmee de Chinese markt voor dit dochterbedrijf van Geely dit jaar weer bijna op het niveau van een jaar geleden is gekomen. In de Verenigde Staten kwam Volvo afgelopen maand met 9.484 stuks ruim 10 procent hoger uit.

Volvo verkoopt ruim 14 procent meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Volvo verkoopt ruim 14 procent meer auto’s

Volvo Cars heeft in de afgelopen maand wereldwijd 62.291 nieuwe personenauto’s verkocht, 14,2 procent meer dan in juli 2019. Die groei in de dubbele cijfers was vooral te danken aan de SUV-modellen terwijl de V60 estate en de in de Verenigde Staten gebouwde S60 sedan eveneens een bijdrage leverden aan het succes. Over de eerste zeven maanden gezien blijft Volvo Cars met 332.253 auto’s nu nog 16 procent achter bij vorig jaar.

In Europa kwam het Zweedse merk met 28.700 auto’s 12,5 procent hoger uit. Over de eerste zeven maanden zijn de verkopen daarmee nog een kwart lager op jaarbasis.

In China verkocht Volvo Cars in juli 14.410 nieuwe auto’s, 14 procent meer dan vorig jaar waarmee de Chinese markt voor dit dochterbedrijf van Geely dit jaar weer bijna op het niveau van een jaar geleden is gekomen. In de Verenigde Staten kwam Volvo afgelopen maand met 9.484 stuks ruim 10 procent hoger uit.