Poolse autobouwer komt met EV’s

Izera, een Poolse autofabrikant ‘in opbouw’, wil in 2023 haar eerste elektrische auto’s op de markt brengen. Izera, genoemd naar een bergketen op de grens met de Tsjechische Republiek, heeft vorige week de eerste van twee modellen aan de buitenwereld laten zien.

Het ontwerp komt van het Torino Design Team dat eerder onder meer werkte aan auto’s van McLaren, Ferrari en Nissan. Izera stelt dat de prototypes van de auto’s zo goed als klaar zijn. Die auto’s zullen gebouwd worden op een platform dat de Polen bij een andere autofabrikant willen kopen. Mogelijk wordt dat het MEB platform van Volkswagen Groep die al eerder heeft verklaard dat ook aan derde partijen ter beschikking te zullen stellen.

Droom

Izera omschrijft zichzelf als ‘een droom van een Pools automerk dat waarheid wordt.’ Het gaat dan om ‘een modern concept dat de uitdagingen van de hedendaagse wereld waarin we leven het hoofd biedt.’ Izera denkt dat het makkelijk kan concurreren met andere bekende automerken. “Het belangrijkste is dat we Izera hebben gecreëerd met de gebruikers in gedachten, we weten hoeveel zij comfort, onafhankelijk en veiligheid op prijs stellen.’’

Poolse autobouwer komt met EV’s - Automobielmanagement.nl

Poolse autobouwer komt met EV’s

Izera, een Poolse autofabrikant ‘in opbouw’, wil in 2023 haar eerste elektrische auto’s op de markt brengen. Izera, genoemd naar een bergketen op de grens met de Tsjechische Republiek, heeft vorige week de eerste van twee modellen aan de buitenwereld laten zien.

Het ontwerp komt van het Torino Design Team dat eerder onder meer werkte aan auto’s van McLaren, Ferrari en Nissan. Izera stelt dat de prototypes van de auto’s zo goed als klaar zijn. Die auto’s zullen gebouwd worden op een platform dat de Polen bij een andere autofabrikant willen kopen. Mogelijk wordt dat het MEB platform van Volkswagen Groep die al eerder heeft verklaard dat ook aan derde partijen ter beschikking te zullen stellen.

Droom

Izera omschrijft zichzelf als ‘een droom van een Pools automerk dat waarheid wordt.’ Het gaat dan om ‘een modern concept dat de uitdagingen van de hedendaagse wereld waarin we leven het hoofd biedt.’ Izera denkt dat het makkelijk kan concurreren met andere bekende automerken. “Het belangrijkste is dat we Izera hebben gecreëerd met de gebruikers in gedachten, we weten hoeveel zij comfort, onafhankelijk en veiligheid op prijs stellen.’’