Batterij hybride Ford Kuga kan in brand vliegen

Ford moet de verkoop van de nog nieuwe plug-in hybride Kuga voorlopig stopzetten omdat de batterijen in brand kunnen vliegen. Dat zou dan gebeuren tijdens het opladen of als de auto gewoon geparkeerd staat. ‘’Informatie uit het veld geeft aan dat vier voertuigbranden waarschijnlijk zijn veroorzaakt door oververhitting van de high-voltage batterijen,’’ aldus Ford of Europe in een verklaring. Het bedrijf zegt niet te weten van gewonden bij die incidenten.

PHEV Kuga’s die voor 26 juni dit jaar zijn gebouwd, worden ook in heel Europa teruggeroepen. Het probleem doet zich alles bij elkaar voor in rond de 27.000 Kuga’s. Wie zo’n auto bezit, wordt dringend aangeraden de batterij ‘tot nader order niet op te laden.’  Ook moeten ze de auto in de EV Auto rij-mode laten staan. Ford rolt op dit moment een terugroepactie uit waarvoor de eerste klanten vanaf komende week bij de dealer terecht kunnen.

Batterij hybride Ford Kuga kan in brand vliegen - Automobielmanagement.nl

Batterij hybride Ford Kuga kan in brand vliegen

Ford moet de verkoop van de nog nieuwe plug-in hybride Kuga voorlopig stopzetten omdat de batterijen in brand kunnen vliegen. Dat zou dan gebeuren tijdens het opladen of als de auto gewoon geparkeerd staat. ‘’Informatie uit het veld geeft aan dat vier voertuigbranden waarschijnlijk zijn veroorzaakt door oververhitting van de high-voltage batterijen,’’ aldus Ford of Europe in een verklaring. Het bedrijf zegt niet te weten van gewonden bij die incidenten.

PHEV Kuga’s die voor 26 juni dit jaar zijn gebouwd, worden ook in heel Europa teruggeroepen. Het probleem doet zich alles bij elkaar voor in rond de 27.000 Kuga’s. Wie zo’n auto bezit, wordt dringend aangeraden de batterij ‘tot nader order niet op te laden.’  Ook moeten ze de auto in de EV Auto rij-mode laten staan. Ford rolt op dit moment een terugroepactie uit waarvoor de eerste klanten vanaf komende week bij de dealer terecht kunnen.