Daimler en de Amerikaanse Mercedes-tak hebben overeenstemming bereikt met verschillende Amerikaanse autoriteiten om de civiele en milieu-claims van rond de 250.000 personenauto’s en bestelwagens met een dieselmotor te regelen, aldus een verklaring. Daarbij gaat het onder meer aan de milieudienst Environmental Protection Agency EPA, het ministerie van justitie en de officier van justitie in Californië. “De onderneming heeft volledig meegewerkt met de autoriteiten en blijft dat ook doen.’’

New Jersey

Daarnaast hebben beide bedrijven ook een principe-akkoord bereikt met de advocaten van een groot aantal Mercedes-rijders in New Jersey die een procedure waren gestart om schadevergoeding te krijgen. Dat gaat 592 miljoen aan uitbetalingen en advocaten- en gerechtskosten kosten. De Raad van Bestuur en commissarissen van Daimler AG en Mercedes-Benz AG hebben de regelingen goedgekeurd ‘na afweging van alle aspecten in het beste belang van de onderneming’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding