Daimler is bijna 1,9 miljard euro kwijt aan dieselgate in VS

Daimler en dochterbedrijf Mercedes-Benz USA betalen in totaal 1,86 miljard euro om verdere vervolging in de VS voor sjoemelen met dieselmotoren af te kopen. Regelingen met de Amerikaanse autoriteiten kosten 1,27 miljard, schadevergoeding aan getroffen automobilisten nog eens 592 miljoen. De bedragen zijn voorlopig nog schattingen.

Daimler regelt voor 11 miljard financiering

Daimler en de Amerikaanse Mercedes-tak hebben overeenstemming bereikt met verschillende Amerikaanse autoriteiten om de civiele en milieu-claims van rond de 250.000 personenauto’s en bestelwagens met een dieselmotor te regelen, aldus een verklaring. Daarbij gaat het onder meer aan de milieudienst Environmental Protection Agency EPA, het ministerie van justitie en de officier van justitie in Californië. “De onderneming heeft volledig meegewerkt met de autoriteiten en blijft dat ook doen.’’

New Jersey

Daarnaast hebben beide bedrijven ook een principe-akkoord bereikt met de advocaten van een groot aantal Mercedes-rijders in New Jersey die een procedure waren gestart om schadevergoeding te krijgen. Dat gaat 592 miljoen aan uitbetalingen en advocaten- en gerechtskosten kosten. De Raad van Bestuur en commissarissen van Daimler AG en Mercedes-Benz AG hebben de regelingen goedgekeurd ‘na afweging van alle aspecten in het beste belang van de onderneming’.

Daimler is bijna 1,9 miljard euro kwijt aan dieselgate in VS - Automobielmanagement.nl

Daimler is bijna 1,9 miljard euro kwijt aan dieselgate in VS

Daimler en dochterbedrijf Mercedes-Benz USA betalen in totaal 1,86 miljard euro om verdere vervolging in de VS voor sjoemelen met dieselmotoren af te kopen. Regelingen met de Amerikaanse autoriteiten kosten 1,27 miljard, schadevergoeding aan getroffen automobilisten nog eens 592 miljoen. De bedragen zijn voorlopig nog schattingen.

Daimler regelt voor 11 miljard financiering

Daimler en de Amerikaanse Mercedes-tak hebben overeenstemming bereikt met verschillende Amerikaanse autoriteiten om de civiele en milieu-claims van rond de 250.000 personenauto’s en bestelwagens met een dieselmotor te regelen, aldus een verklaring. Daarbij gaat het onder meer aan de milieudienst Environmental Protection Agency EPA, het ministerie van justitie en de officier van justitie in Californië. “De onderneming heeft volledig meegewerkt met de autoriteiten en blijft dat ook doen.’’

New Jersey

Daarnaast hebben beide bedrijven ook een principe-akkoord bereikt met de advocaten van een groot aantal Mercedes-rijders in New Jersey die een procedure waren gestart om schadevergoeding te krijgen. Dat gaat 592 miljoen aan uitbetalingen en advocaten- en gerechtskosten kosten. De Raad van Bestuur en commissarissen van Daimler AG en Mercedes-Benz AG hebben de regelingen goedgekeurd ‘na afweging van alle aspecten in het beste belang van de onderneming’.