De financiële tak van de Volkswagen Groep wist een operationele winst te behalen van 1,16 miljard euro wat wel bijna tien procent lager was dan in de eerste helft van 2019. “Door de coronapandemie moesten we een substantiële daling van het aantal nieuwe contracten accepteren. Bovendien is het operationele resultaat negatief beïnvloed door hogere risicokosten voor krediet en restwaarde risico’s die de hele portefeuille betreffen,’’ aldus Frank Fiedler, CFO van Volkswagen Financial Services AG.

Beschermen

Om de business verder te beschermen tegen de gevolgen van de pandemie zal ook deze divisie haar ‘bestaande kostenbeheersing programma rigoureus uitvoeren in aanvulling op talrijke andere stabilisatiemaatregelen.’ “We hebben ook voor het tweede halfjaar nog altijd te kampen met grote onzekerheden. We verwachten daarom dat het operationele resultaat aan het eind van het jaar belangrijk lager zal zijn dan vorig jaar,’’ aldus Fiedler.