In West-Europa kwam de afzet in juli met 321.300 exemplaren 1,9 procent lager uit maar in Centraal en Oost-Europa wist de VW Groep de afleveringen alweer met ruim zeven procent op te voeren naar 72.900 stuks. China nam met 328.500 voertuigen 37 procent van de totale afzet voor haar rekening. Het aantal in China verkochte auto’s nam daarmee met bijna vijf procent toe vergeleken met een jaar eerder. In Noord- en Zuid-Amerika blijft de afzet echter nog altijd zo’n 16 procent achterlopen op het niveau van vorig jaar juli.

Porsche plust

Binnen de groep doet vooral Porsche het prima. Dat kwam in juli uit op een plus van bijna achttien procent waarmee Porsche de schade over zeven maanden gezien weet te beperken tot nog geen acht procent. Verder kwam Skoda in juli bijna zes procent hoger uit hoewel dit merk tot nu toe dit jaar 26 procent minder auto’s verkocht. Het tot voor kort succesvolle Seat moest in juli weer een daling van 13 procent incasseren en staat tot en met juli op min 35 procent.

Het merk Volkswagen brengt het er redelijk goed van af met over de afgelopen maand een daling van net één procent. Bij de gelijknamige bestelwagens was in juli sprake van een daling met 6,5 procent waarmee het aantal afgeleverde van die voertuigen over zeven maanden gezien 33 procent lager ligt dan een jaar eerder.