Elon Musk met 85 miljard dollar in topvier rijkste mensen

Elon Musk, CEO en grootaandeelhouder van Tesla, is met een vermogen van rond de 85 miljard dollar doorgedrongen tot de topvier van rijkste mensen ter wereld. De koers van Tesla schoot maandag op Wall Street met elf procent omhoog waarmee Musk – met zijn belang van 21 procent – op één dag 7,8 miljard dollar bij kon schrijven. Dinsdag steeg Tesla nog een procent of drie, waardoor er opnieuw een ‘bescheiden’ bedrag bij kwam.

Door de fabelachtige koerswinst van Tesla is het vermogen van de topman sinds begin dit jaar met 57,2 miljard dollar gegroeid. Eerder gaf hij als commentaar: “Het kan me allemaal niets schelen, die getallen stijgen en dalen. Wat écht belangrijk is, is producten maken waar mensen van houden.”

Beurswaarde

De beurswaarde van Tesla zelf is nu opgelopen tot meer dan 342 miljard dollar waarmee het op ruime afstand het meest waardevolle autobedrijf ter wereld is, althans wat die waarde op de beurs betreft. Vanwege de enorm gestegen koers, inmiddels bijna 1.900 dollar voor één aandeeltje, worden de aandelen Tesla op 28 augustus in een verhouding van 5 op 1 gesplitst. De algemene verwachting is dat dit de koers mogelijk nog sterker op zal drijven.

De Tesla-topman, ook eigenaar van ruimtevaartbedrijf en Mars-explorer SpaceX, zit nog ‘maar’ 15 miljard onder Mark Zuckenberg van Facebook. De rijkste man ter wereld is Jeff Bezos van online winkelgigant Amazon met 188 miljard. Zijn bedrijf is overigens in veel landen één van de beste klanten van de bestelwagen-business. Op de rijkenlijst wordt hij al enkele jaren als nummer twee gevolgd door Bill Gates, oprichter van Microsoft die rond de 121 miljard ‘waard’ is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elon Musk met 85 miljard dollar in topvier rijkste mensen - Automobielmanagement.nl

Elon Musk met 85 miljard dollar in topvier rijkste mensen

Elon Musk, CEO en grootaandeelhouder van Tesla, is met een vermogen van rond de 85 miljard dollar doorgedrongen tot de topvier van rijkste mensen ter wereld. De koers van Tesla schoot maandag op Wall Street met elf procent omhoog waarmee Musk – met zijn belang van 21 procent – op één dag 7,8 miljard dollar bij kon schrijven. Dinsdag steeg Tesla nog een procent of drie, waardoor er opnieuw een ‘bescheiden’ bedrag bij kwam.

Door de fabelachtige koerswinst van Tesla is het vermogen van de topman sinds begin dit jaar met 57,2 miljard dollar gegroeid. Eerder gaf hij als commentaar: “Het kan me allemaal niets schelen, die getallen stijgen en dalen. Wat écht belangrijk is, is producten maken waar mensen van houden.”

Beurswaarde

De beurswaarde van Tesla zelf is nu opgelopen tot meer dan 342 miljard dollar waarmee het op ruime afstand het meest waardevolle autobedrijf ter wereld is, althans wat die waarde op de beurs betreft. Vanwege de enorm gestegen koers, inmiddels bijna 1.900 dollar voor één aandeeltje, worden de aandelen Tesla op 28 augustus in een verhouding van 5 op 1 gesplitst. De algemene verwachting is dat dit de koers mogelijk nog sterker op zal drijven.

De Tesla-topman, ook eigenaar van ruimtevaartbedrijf en Mars-explorer SpaceX, zit nog ‘maar’ 15 miljard onder Mark Zuckenberg van Facebook. De rijkste man ter wereld is Jeff Bezos van online winkelgigant Amazon met 188 miljard. Zijn bedrijf is overigens in veel landen één van de beste klanten van de bestelwagen-business. Op de rijkenlijst wordt hij al enkele jaren als nummer twee gevolgd door Bill Gates, oprichter van Microsoft die rond de 121 miljard ‘waard’ is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding