‘’Onbevestigde en ongefundeerde berichten zijn gepubliceerd door sommige media die suggereren dat Tata Motors haar belang in Jaguar Land Rover zou verkopen. Tata Motors ontkent die berichten categorisch en heeft ook niet die bedoeling.

Jaguar Land Rover is en blijft een sleutelpilaar van Tata Motors en de bredere Tata Group,’’ aldus een verklaring van het moederbedrijf. Ondanks alleen dit jaar al weer tot rond een miljard opgelopen verliezen, blijft JLR ‘sterk’, denkt Tata. Het bedrijf blijft wel met de Britse regering overleggen over andere mogelijke steunmaatregelen.

Overgenomen in 2008

Tata Motors nam de toen al noodlijdende Britse autofabrikant in 2008 over van Ford. Dat was al eigenaar van Jaguar en heeft de beide merken in 2000 onder één paraplu gebracht na de overname van Land Rover van BMW.

Het typisch-Britse autobedrijf zit al jaren in de problemen, reden voor Tata Motors om vorig jaar al 3,9 miljard dollar af te schrijven op haar belang. In het laatste boekjaar tot 31 maart 2020 leed JLR een verlies van 470 miljoen euro terwijl daar in het tweede kwartaal van dit jaar nog eens bijna 430 miljoen euro verlies bij is gekomen. In die laatste drie maanden verkochten Jaguar en Land Rover samen niet meer dan 74.067 voertuigen, dat is 42 procent minder dan een jaar eerder.