Stern start fusie-overleg met Hedin weer op

Stern Groep en het Zweedse Hedin Automotive zullen binnenkort de fusiegesprekken weer opstarten. Beide bedrijven lieten eind januari weten dat ze aan het praten waren over het fuseren van hun automotive activiteiten.

In maart moesten de toen al in een vergevorderd stadium verkerende fusiegesprekken in verband met COVID-19 echter worden opgeschort. ‘’De afgelopen maanden is er regelmatig contact geweest tussen Stern en Hedin Automotive over de gang van zaken. De fusiegesprekken zullen binnenkort weer opgestart worden,’’ meldt Stern nu in het halfjaarbericht.

Hedin Automotive is met een omzet van 2,1 miljard euro een klasse groter dan de Nederlandse collega. Het Zweedse bedrijf heeft vestigingen in Scandinavië, België, Duitsland en Zwitserland, maar Nederland is nog een blinde vlek. Stern is zich al geruime tijd aan het herpositioneren en heeft vorig jaar in dat kader haar leaseportefeuille aan ALD verkocht.

Bedrijfsmodellen tegen het licht

‘’De autobranche wordt geconfronteerd met allerlei trends en ontwikkelingen die uiteindelijk grote invloed zullen hebben op de individuele mobiliteit van consumenten en de manier waarop zij gewend zijn auto’s te kopen en te gebruiken. Dat dwingt autobedrijven in heel Europa om hun toegevoegde waarde voor consumenten te herzien en hun bedrijfsmodellen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Stern en Hedin Automotive geloven dat het bundelen van hun krachten de beste weg voorwaarts is,’’ aldus de bedrijven bij de eerste aankondiging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stern start fusie-overleg met Hedin weer op - Automobielmanagement.nl

Stern start fusie-overleg met Hedin weer op

Stern Groep en het Zweedse Hedin Automotive zullen binnenkort de fusiegesprekken weer opstarten. Beide bedrijven lieten eind januari weten dat ze aan het praten waren over het fuseren van hun automotive activiteiten.

In maart moesten de toen al in een vergevorderd stadium verkerende fusiegesprekken in verband met COVID-19 echter worden opgeschort. ‘’De afgelopen maanden is er regelmatig contact geweest tussen Stern en Hedin Automotive over de gang van zaken. De fusiegesprekken zullen binnenkort weer opgestart worden,’’ meldt Stern nu in het halfjaarbericht.

Hedin Automotive is met een omzet van 2,1 miljard euro een klasse groter dan de Nederlandse collega. Het Zweedse bedrijf heeft vestigingen in Scandinavië, België, Duitsland en Zwitserland, maar Nederland is nog een blinde vlek. Stern is zich al geruime tijd aan het herpositioneren en heeft vorig jaar in dat kader haar leaseportefeuille aan ALD verkocht.

Bedrijfsmodellen tegen het licht

‘’De autobranche wordt geconfronteerd met allerlei trends en ontwikkelingen die uiteindelijk grote invloed zullen hebben op de individuele mobiliteit van consumenten en de manier waarop zij gewend zijn auto’s te kopen en te gebruiken. Dat dwingt autobedrijven in heel Europa om hun toegevoegde waarde voor consumenten te herzien en hun bedrijfsmodellen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Stern en Hedin Automotive geloven dat het bundelen van hun krachten de beste weg voorwaarts is,’’ aldus de bedrijven bij de eerste aankondiging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding