Opel is na de overname door Groupe PSA in 2017 grondig gereorganiseerd en ingekrompen. Een flink deel van de overhead-taken wordt nu uitgevoerd door het moederbedrijf. Ook is bijvoorbeeld de hele onderzoeks- en ontwikkelafdeling verkocht aan het Franse Segula, dat daartoe ook al een deel van het complex in Rűsselsheim heeft overgenomen.

Locatie van Ikea

In een ander deel van het enorme gebouw is inmiddels een vestiging van Ikea gekomen. Opel zelf heeft eerder aangekondigd dat de bouw van aandrijvingen en andere onderdelen volgend jaar uit Rűsselsheim wordt overgeheveld.

Verkoopcijfers

Het Duitse merk kampt bovendien meer nog dan de concurrentie met sterk gedaalde verkopen. Volgens de woordvoerder wil Opel ‘op alle locaties een duurzame en efficiënte opstelling bereiken’. Dat betekent het optimaliseren van het gebruik van de beschikbare ruimten. Wat Opel niet meer nodig heeft, gaat daarom in de verkoop. De autofabrikant is over mogelijke nieuwe bestemmingen in onderhandeling met de gemeente Rűsselsheim. “Tot nu toe is er nog niets besloten,’’ benadrukt de woordvoerder.