General Motors zet kantoorpersoneel aan de band

General Motors heeft in Amerika tijdelijk kantoorpersoneel aan de lopende band moeten zetten omdat er te veel fabrieksarbeiders afwezig waren wegens het coronavirus. De vakbonden zijn niet blij met de ingreep maar GM stelt dat het om een oplossing voor de korte termijn gaat.

GM wil vooral jonge 'tech-savvy' werknemers

General Motors probeert, net als andere autofabrikanten, de productie weer zo veel mogelijk op gang te brengen om auto’s af te kunnen leveren die eerder door corona zijn vertraagd. “Het blijkt erg moeilijk om de stabiliteit terug te krijgen die we graag zouden zien. Om dat tijdelijk te overbruggen hebben we vrijwilligers gevraagd om minstens een week bij te springen in de fabricage. Tientallen mensen hebben zich daarvoor aangemeld,’’ aldus woordvoerder Jim Cain. GM probeert verder in het tekort aan vakkrachten te voorzien door mensen tijdelijk over te hevelen uit andere fabrieken of tijdelijke krachten in te huren maar dat kost even tijd, aldus Cain. Hij benadrukt dat iedereen die aan de band staat wel de nodige veiligheidstrainingen heeft gekregen.

De machtige United Auto Workers vakbond heeft ‘ernstig bezwaar gemaakt tegen deze inbreuk op onze contracten.’ “We hopen dat ze dit snel op de juiste manier weten op te lossen,’’ zegt een woordvoerder. De bond vindt niet dat de coronacrisis zorgt voor de ‘onvoorziene omstandigheden’ die het tijdelijk inzetten van kantoorpersoneel bij de productie mogelijk zou maken.

General Motors zet kantoorpersoneel aan de band - Automobielmanagement.nl

General Motors zet kantoorpersoneel aan de band

General Motors heeft in Amerika tijdelijk kantoorpersoneel aan de lopende band moeten zetten omdat er te veel fabrieksarbeiders afwezig waren wegens het coronavirus. De vakbonden zijn niet blij met de ingreep maar GM stelt dat het om een oplossing voor de korte termijn gaat.

GM wil vooral jonge 'tech-savvy' werknemers

General Motors probeert, net als andere autofabrikanten, de productie weer zo veel mogelijk op gang te brengen om auto’s af te kunnen leveren die eerder door corona zijn vertraagd. “Het blijkt erg moeilijk om de stabiliteit terug te krijgen die we graag zouden zien. Om dat tijdelijk te overbruggen hebben we vrijwilligers gevraagd om minstens een week bij te springen in de fabricage. Tientallen mensen hebben zich daarvoor aangemeld,’’ aldus woordvoerder Jim Cain. GM probeert verder in het tekort aan vakkrachten te voorzien door mensen tijdelijk over te hevelen uit andere fabrieken of tijdelijke krachten in te huren maar dat kost even tijd, aldus Cain. Hij benadrukt dat iedereen die aan de band staat wel de nodige veiligheidstrainingen heeft gekregen.

De machtige United Auto Workers vakbond heeft ‘ernstig bezwaar gemaakt tegen deze inbreuk op onze contracten.’ “We hopen dat ze dit snel op de juiste manier weten op te lossen,’’ zegt een woordvoerder. De bond vindt niet dat de coronacrisis zorgt voor de ‘onvoorziene omstandigheden’ die het tijdelijk inzetten van kantoorpersoneel bij de productie mogelijk zou maken.