Belgische automarkt in augustus met een kwart ingezakt

In België zijn afgelopen maand 36.387 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is 24 procent minder dan in augustus 2019. Die daling is te wijten aan de markt voor zakenauto’s waarvan het aantal inschrijvingen in augustus sterk is gedaald, tekent autofederatie Febiac aan.

Belgische autoverkoop keldert in laatste week maart

Over acht maanden gezien laat de markt voor nieuwe auto’s in België een daling zien van ruim 26 procent. In totaal zijn er tot eind augustus 297.524 auto’s geregistreerd, 106.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bij de markt voor lichte bestelwagens tot 3,5 ton blijft de schade in augustus beperkt tot min zeven procent en over acht maanden gezien tot een daling van bijna 18 procent. In totaal werden er in België tot augustus 47.085 van dat soort voertuigen ingeschreven terwijl dat er een jaar eerder nog 57.118 waren.

Voor het eerst in 2020 noteerde het segment van de zware bedrijfsvoertuigen van meer dan 16 ton afgelopen maand een stijging, namelijk van 10 procent. Dat is echter wel in vergelijking met een zwakke maand augustus 2019, voegt Febiac daar aan toe.

Belgische automarkt in augustus met een kwart ingezakt - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt in augustus met een kwart ingezakt

In België zijn afgelopen maand 36.387 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is 24 procent minder dan in augustus 2019. Die daling is te wijten aan de markt voor zakenauto’s waarvan het aantal inschrijvingen in augustus sterk is gedaald, tekent autofederatie Febiac aan.

Belgische autoverkoop keldert in laatste week maart

Over acht maanden gezien laat de markt voor nieuwe auto’s in België een daling zien van ruim 26 procent. In totaal zijn er tot eind augustus 297.524 auto’s geregistreerd, 106.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bij de markt voor lichte bestelwagens tot 3,5 ton blijft de schade in augustus beperkt tot min zeven procent en over acht maanden gezien tot een daling van bijna 18 procent. In totaal werden er in België tot augustus 47.085 van dat soort voertuigen ingeschreven terwijl dat er een jaar eerder nog 57.118 waren.

Voor het eerst in 2020 noteerde het segment van de zware bedrijfsvoertuigen van meer dan 16 ton afgelopen maand een stijging, namelijk van 10 procent. Dat is echter wel in vergelijking met een zwakke maand augustus 2019, voegt Febiac daar aan toe.