Het netwerk in Duitsland is uitgebreid met Koch Gruppe in Berlijn en Kruell in Hamburg waarmee de twee grootste steden in Duitsland ‘gecoverd’ zijn. Directeur Thomas Koch van het eerstgenoemde bedrijf: “Het partnerschap met LEVC is strategisch belangrijk voor ons. We zien een groeiende vraag naar elektrisch aangedreven shuttle-voertuigen en bestelwagens, vooral in grote steden als Berlijn. LEVC kan ons in allebei die segmenten voorzien.’’

Nog niet in Nederland

Twee maanden geleden sloot het Britse bedrijf al een eerste contract in Duitsland met Markötter voor een vestiging in Bielefeld. Daarnaast biedt LEVC ook aftersales in Hanau, Krefeld en München. Het Europese hoofdkwartier is ook in Frankfurt am Main gevestigd. LEVC hoopt tegen eind volgend jaar in 21 Europese landen dealers te hebben gevonden. In ons land is volgens de website nog geen vestiging.

100 jaar

LEVC, vroeger bekend als Manganese Bronze en gevestigd in Coventry, bouwt al meer dan 100 jaar de traditionele Londense taxi. In 2017 werd de nieuwe elektrische versie TX Taxi op de weg gebracht. Daarvan zijn er inmiddels wereldwijd 4.500 verkocht. In 2013 werd de Britse autofabrikant overgenomen door Geely dat eerder al een minderheidsbelang had verkregen.