De automarkt als geheel vertoonde in Frankrijk in augustus een daling met bijna 20 procent. Peugeot deed het dus een stuk beter, Renault wat slechter dan de trend. Het andere merk uit de Renault-stal Dacia kwam er met een daling van zes procent eveneens goed af. Peugeot’s zustermerk Citroën blijft met 13 procent lagere verkopen nog net boven het gemiddelde.

Hyundai

Wat buitenlandse leveranciers betreft blijven de zustermerken Kia en Hyundai opmerkelijk goed presteren. Hyundai verkocht afgelopen maand in Frankrijk 40 procent meer auto’s dan een jaar eerder terwijl Kia, in ons land de lijstaanvoerder, op een plus van 12 procent staat. De enige andere merken met iets hogere verkopen zijn Volvo dat zes procent meer auto’s aan de Fransen verkocht en Toyota met een twee procent hogere afzet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding