Tesla wil vijf miljard ophalen met nieuwe aandelen

Tesla wil vijf miljard dollar ophalen met het uitgeven van nieuwe aandelen. De EV-bouwer kan daarbij profiteren van de nog altijd omhoog schietende aandelenkoers. Het geld zal worden aangewend om de schuldenlast terug te dringen en voor verdere investeringen.

Tesla mag bos kappen voor nieuwe giga-fabriek

De aandelen Tesla werden begin deze week in een verhouding één op vijf gesplitst. Tot nu toe is de koers dit jaar bijna verzesvoudigd tot meer dan 2.000 dollar waarmee een aandeeltje Tesla voor velen onbereikbaar was geworden. De splitsing heeft echter gezorgd voor weer een nieuwe koerssprong. Nadat de prijs na de splitsing theoretisch rond 400 dollar uit zou komen, kwam daar maandag direct al weer 100 dollar bij. Dinsdag leek de opwaartse druk iets geluwd met een daling van een procent of vier.

Gefaseerd

De nieuwe aandelen worden niet in één keer verkocht maar gefaseerd op de markt gebracht. Tesla haalde in februari al twee miljard dollar op met de uitgifte van nieuwe aandelen. Hoewel de verkopen uitstekend lopen en er ook in sommige kwartalen winst wordt gedraaid, heeft Tesla nog steeds miljarden nodig voor de verdere expansie. De bouw van de Europese Gigafactory in Berlijn is in volle gang terwijl in de Verenigde Staten alweer een volgende fabriek op stapel staat.

Tesla wil vijf miljard ophalen met nieuwe aandelen - Automobielmanagement.nl

Tesla wil vijf miljard ophalen met nieuwe aandelen

Tesla wil vijf miljard dollar ophalen met het uitgeven van nieuwe aandelen. De EV-bouwer kan daarbij profiteren van de nog altijd omhoog schietende aandelenkoers. Het geld zal worden aangewend om de schuldenlast terug te dringen en voor verdere investeringen.

Tesla mag bos kappen voor nieuwe giga-fabriek

De aandelen Tesla werden begin deze week in een verhouding één op vijf gesplitst. Tot nu toe is de koers dit jaar bijna verzesvoudigd tot meer dan 2.000 dollar waarmee een aandeeltje Tesla voor velen onbereikbaar was geworden. De splitsing heeft echter gezorgd voor weer een nieuwe koerssprong. Nadat de prijs na de splitsing theoretisch rond 400 dollar uit zou komen, kwam daar maandag direct al weer 100 dollar bij. Dinsdag leek de opwaartse druk iets geluwd met een daling van een procent of vier.

Gefaseerd

De nieuwe aandelen worden niet in één keer verkocht maar gefaseerd op de markt gebracht. Tesla haalde in februari al twee miljard dollar op met de uitgifte van nieuwe aandelen. Hoewel de verkopen uitstekend lopen en er ook in sommige kwartalen winst wordt gedraaid, heeft Tesla nog steeds miljarden nodig voor de verdere expansie. De bouw van de Europese Gigafactory in Berlijn is in volle gang terwijl in de Verenigde Staten alweer een volgende fabriek op stapel staat.