Honda en General Motors in alliantie

Honda en General Motors gaan in de Verenigde Staten samenwerken bij de ontwikkeling van auto’s, inkoop, R&D en connected services. Ook gaan ze samen ‘de verkoop van een serie voertuigen onder ieders onderscheidend merk’ oppakken. Beide autobedrijven hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

GM en Honda gaan elektrische en conventionele auto’s bouwen op basis van een gemeenschappelijk platform. De gezamenlijke ontwikkeling begint direct terwijl het technische werk vanaf volgend jaar op gang moet komen. Eerder dit jaar kondigden Honda en GM in dat kader al aan dat twee full-electric Honda’s gebaseerd zullen zijn op het door GM ontwikkelde EV-platform met aandrijving door Ultium batterijen. De twee autobedrijven werken al langer samen op enkele specifieke technische terreinen.

Synergievoordelen

“De alliantie zal beide bedrijven helpen om de investeringen in toekomstige mobiliteitsinnovatie te versnellen door extra middelen vrij te maken. We kunnen belangrijke synergievoordelen behalen bij de ontwikkeling van de voertuigportefeuille van vandaag de dag,’’ zegt bestuursvoorzitter Mark Reuss van General Motors. Zijn collega Seiji Kuraishi, vice-president bij Honda Motor, wijst eveneens op de kostenbesparingen ‘terwijl we onze onderscheidende en concurrerende productaanbod behouden.’ Hij wijst er wel op dat de bedrijven ‘zorgvuldig zullen bekijken wat we samen doen en wat we apart blijven doen.’

Honda en General Motors in alliantie - Automobielmanagement.nl

Honda en General Motors in alliantie

Honda en General Motors gaan in de Verenigde Staten samenwerken bij de ontwikkeling van auto’s, inkoop, R&D en connected services. Ook gaan ze samen ‘de verkoop van een serie voertuigen onder ieders onderscheidend merk’ oppakken. Beide autobedrijven hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

GM en Honda gaan elektrische en conventionele auto’s bouwen op basis van een gemeenschappelijk platform. De gezamenlijke ontwikkeling begint direct terwijl het technische werk vanaf volgend jaar op gang moet komen. Eerder dit jaar kondigden Honda en GM in dat kader al aan dat twee full-electric Honda’s gebaseerd zullen zijn op het door GM ontwikkelde EV-platform met aandrijving door Ultium batterijen. De twee autobedrijven werken al langer samen op enkele specifieke technische terreinen.

Synergievoordelen

“De alliantie zal beide bedrijven helpen om de investeringen in toekomstige mobiliteitsinnovatie te versnellen door extra middelen vrij te maken. We kunnen belangrijke synergievoordelen behalen bij de ontwikkeling van de voertuigportefeuille van vandaag de dag,’’ zegt bestuursvoorzitter Mark Reuss van General Motors. Zijn collega Seiji Kuraishi, vice-president bij Honda Motor, wijst eveneens op de kostenbesparingen ‘terwijl we onze onderscheidende en concurrerende productaanbod behouden.’ Hij wijst er wel op dat de bedrijven ‘zorgvuldig zullen bekijken wat we samen doen en wat we apart blijven doen.’