In Europa kwam Volvo met 17.458 auto’s een kleine vijf procent hoger uit dan in augustus 2019. Over de eerste acht maanden komt de daling voor het Zweedse merk hier nu uit op bijna 22 procent.

In China werd de afgelopen maand een groei geboekt van 11,4 procent naar 15.835 verkochte automobielen. In augustus was China daarmee goed voor 31 procent van de wereldwijde afzet van de Zweedse Geely-dochter. China is nu over de periode tot eind augustus met een groei van 1,5 procent weer in positief terrein gekomen.

In Noord-Amerika deed Volvo het ondanks de ook daar aanhoudende coronacrisis nog wat beter met een toename van bijna 13 procent naar 10.378 exemplaren. In dit deel van de wereld komt Volvo over de eerste acht maanden nu op een daling van zeven procent uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding