Volvo ziet verkopen weer toenemen

In augustus wist Volvo opnieuw groei te realiseren. Met 51.239 verkochte auto’s kwam de afzet 7,2 procent hoger uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste acht maanden van dit jaar werden 383.492 nieuwe Volvo’s verkocht, 13,5 procent minder dan een jaar eerder. Volvo tekent daarbij aan dat de online activiteiten blijven toenemen en dat er ook een grote vraag is naar de abonnementsdienst Care by Volvo.

In Europa kwam Volvo met 17.458 auto’s een kleine vijf procent hoger uit dan in augustus 2019. Over de eerste acht maanden komt de daling voor het Zweedse merk hier nu uit op bijna 22 procent.

In China werd de afgelopen maand een groei geboekt van 11,4 procent naar 15.835 verkochte automobielen. In augustus was China daarmee goed voor 31 procent van de wereldwijde afzet van de Zweedse Geely-dochter. China is nu over de periode tot eind augustus met een groei van 1,5 procent weer in positief terrein gekomen.

In Noord-Amerika deed Volvo het ondanks de ook daar aanhoudende coronacrisis nog wat beter met een toename van bijna 13 procent naar 10.378 exemplaren. In dit deel van de wereld komt Volvo over de eerste acht maanden nu op een daling van zeven procent uit.

Volvo ziet verkopen weer toenemen - Automobielmanagement.nl

Volvo ziet verkopen weer toenemen

In augustus wist Volvo opnieuw groei te realiseren. Met 51.239 verkochte auto’s kwam de afzet 7,2 procent hoger uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste acht maanden van dit jaar werden 383.492 nieuwe Volvo’s verkocht, 13,5 procent minder dan een jaar eerder. Volvo tekent daarbij aan dat de online activiteiten blijven toenemen en dat er ook een grote vraag is naar de abonnementsdienst Care by Volvo.

In Europa kwam Volvo met 17.458 auto’s een kleine vijf procent hoger uit dan in augustus 2019. Over de eerste acht maanden komt de daling voor het Zweedse merk hier nu uit op bijna 22 procent.

In China werd de afgelopen maand een groei geboekt van 11,4 procent naar 15.835 verkochte automobielen. In augustus was China daarmee goed voor 31 procent van de wereldwijde afzet van de Zweedse Geely-dochter. China is nu over de periode tot eind augustus met een groei van 1,5 procent weer in positief terrein gekomen.

In Noord-Amerika deed Volvo het ondanks de ook daar aanhoudende coronacrisis nog wat beter met een toename van bijna 13 procent naar 10.378 exemplaren. In dit deel van de wereld komt Volvo over de eerste acht maanden nu op een daling van zeven procent uit.