Onderonsje tussen Musk en Diess

Tesla-baas Elon Musk is aan het eind van een kort bezoek aan Duitsland nog snel even geland in Braunschweig om daar twee uur lang te praten met Herbert Diess van de Volkswagen Groep. Musk nam zelfs de gelegenheid te baat om een proefrit te maken met VW’s nieuwe elektrische auto ID.3 en een blik te werpen op de komende VW ID.4 SUV.

In Duitsland staken daarop direct geruchten op over een mogelijke samenwerking maar daar wordt noch door Tesla noch door Volkswagen op gereageerd. Musk was in Duitsland om persoonlijk te kijken naar de vorderingen bij de bouw van de Europese Gigafactory in Grünheide bij Berlijn. Hij werd daar ontvangen door de premier van bondsstaat Brandenburg Dietmar Woidke die opnieuw vol lof was voor Musk zelf en zijn Duitse project: “We leren elke dag van Tesla maar Tesla leert ook wel wat van ons.’’ De bouw van de grote fabriek ligt tot nu toe volledig op schema en Tesla hoopt er in de zomer van 2021 de eerste auto’s van de band te laten rollen.

Drive

Musk nam op de terugweg de gelegenheid te baat om ook de kennismaking met Diess te hernieuwen. Dat is niet zo vreemd want de VW-baas heeft zich al meerdere malen positief uitgelaten over Tesla, Musk zelf en zijn ‘drive’ om elektrisch rijden te promoten. Na het gesprek met Musk stelde Diess opnieuw op sociale media dat de nieuwe fabriek van Tesla ‘een trendsettende toekomst voor de automotive technologie in Duitsland neerzet’. “Tesla zal de transformatie van onze gevestigde industrie versnellen,’’ denkt Diess. Musk schreef op zijn beurt dat ‘Diess meer doet dan welke andere grote autofabrikant om elektrisch te gaan’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onderonsje tussen Musk en Diess - Automobielmanagement.nl

Onderonsje tussen Musk en Diess

Tesla-baas Elon Musk is aan het eind van een kort bezoek aan Duitsland nog snel even geland in Braunschweig om daar twee uur lang te praten met Herbert Diess van de Volkswagen Groep. Musk nam zelfs de gelegenheid te baat om een proefrit te maken met VW’s nieuwe elektrische auto ID.3 en een blik te werpen op de komende VW ID.4 SUV.

In Duitsland staken daarop direct geruchten op over een mogelijke samenwerking maar daar wordt noch door Tesla noch door Volkswagen op gereageerd. Musk was in Duitsland om persoonlijk te kijken naar de vorderingen bij de bouw van de Europese Gigafactory in Grünheide bij Berlijn. Hij werd daar ontvangen door de premier van bondsstaat Brandenburg Dietmar Woidke die opnieuw vol lof was voor Musk zelf en zijn Duitse project: “We leren elke dag van Tesla maar Tesla leert ook wel wat van ons.’’ De bouw van de grote fabriek ligt tot nu toe volledig op schema en Tesla hoopt er in de zomer van 2021 de eerste auto’s van de band te laten rollen.

Drive

Musk nam op de terugweg de gelegenheid te baat om ook de kennismaking met Diess te hernieuwen. Dat is niet zo vreemd want de VW-baas heeft zich al meerdere malen positief uitgelaten over Tesla, Musk zelf en zijn ‘drive’ om elektrisch rijden te promoten. Na het gesprek met Musk stelde Diess opnieuw op sociale media dat de nieuwe fabriek van Tesla ‘een trendsettende toekomst voor de automotive technologie in Duitsland neerzet’. “Tesla zal de transformatie van onze gevestigde industrie versnellen,’’ denkt Diess. Musk schreef op zijn beurt dat ‘Diess meer doet dan welke andere grote autofabrikant om elektrisch te gaan’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding