Geely verkoopt flink meer auto’s

De Chinese Geely Automobile Group heeft in augustus 113.443 nieuwe auto’s weten te verkopen. Dat is 12 procent meer dan een jaar eerder. Daarbij inbegrepen zijn 17.089 auto’s van Lynk & Co dat voor de helft eigendom is van Geely. Lynk & Co haalde daarmee het hoogste maandelijkse verkoopcijfers in haar nog korte bestaan.

Geely komt op gelijke hoogte met BMW

Geely is nog altijd sterk georiënteerd op China want daar werden 107.121 eenheden verkocht. Dat was negen procent meer dan in augustus 2019 waarmee de Chinese verkopen weer wat lijken af te koelen vergeleken met de voorafgaande maanden. Over de eerste acht maanden verkocht Geely 749.107 voertuigen, 11 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De groep mikte eerder voor heel 2020 op een afzet van 1.320.000 wagens waarvan tot en met eind augustus 57 procent is gerealiseerd.

Alle merken meegeteld, dus ook Volvo, Polestar, Lotus, Proton en de London Electric Vehicle Company LEVC, verkocht de groep wereldwijd vorig jaar 2,1 miljoen auto’s. Geely is bovendien ook de grootste individuele aandeelhouder van Daimler en vrachwagenfabrikant Volvo AB.

Geely verkoopt flink meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Geely verkoopt flink meer auto’s

De Chinese Geely Automobile Group heeft in augustus 113.443 nieuwe auto’s weten te verkopen. Dat is 12 procent meer dan een jaar eerder. Daarbij inbegrepen zijn 17.089 auto’s van Lynk & Co dat voor de helft eigendom is van Geely. Lynk & Co haalde daarmee het hoogste maandelijkse verkoopcijfers in haar nog korte bestaan.

Geely komt op gelijke hoogte met BMW

Geely is nog altijd sterk georiënteerd op China want daar werden 107.121 eenheden verkocht. Dat was negen procent meer dan in augustus 2019 waarmee de Chinese verkopen weer wat lijken af te koelen vergeleken met de voorafgaande maanden. Over de eerste acht maanden verkocht Geely 749.107 voertuigen, 11 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De groep mikte eerder voor heel 2020 op een afzet van 1.320.000 wagens waarvan tot en met eind augustus 57 procent is gerealiseerd.

Alle merken meegeteld, dus ook Volvo, Polestar, Lotus, Proton en de London Electric Vehicle Company LEVC, verkocht de groep wereldwijd vorig jaar 2,1 miljoen auto’s. Geely is bovendien ook de grootste individuele aandeelhouder van Daimler en vrachwagenfabrikant Volvo AB.