Tesla-bubbel nu echt gebarsten

Tesla is dinsdag op de beurs van Wall Street in één dag meer dan een vijfde van de beurswaarde kwijt geraakt. De koers zakte met precies 21,06 procent naar 330,21 dollar. Begin deze maand stond er voor Tesla nog zo’n 500 dollar op de borden.

Tesla mag bos kappen voor nieuwe giga-fabriek

Sinds 1 september lijkt de bubbel wat Wall Street betreft toch echt gebarsten. Een aandeel Tesla werd toen gesplitst in een verhouding 1 op 5 waarmee de koers van 2000 dollar werd omgezet naar 400 dollar. Aanvankelijk kwam er binnen een dag of twee nog eens 100 dollar bij. Maar toen werd bekend dat Tesla, ondanks al die koerssprongen, zeer tegen de verwachting in niet in de toonaangevende S&P 500-index werd opgenomen. Dat was voor veel beleggers het teken hun belang in Tesla dan maar af te bouwen waarmee een dramatische koersval werd ingezet. Die werd nog versterkt door een algemene afwending van ‘tech’ aandelen zoals Apple en Google.

Verdrievoudigd

Tesla is nu sinds begin deze maand een goede 34 procent in waarde gedaald. Of daarmee het eind in zicht is moet vandaag, woensdag, blijken. Vergeleken met begin dit jaar, toen een aandeel Tesla 86,05 dollar waard was, is de koers overigens nog altijd verdrievoudigd. Tesla is op de beurs ruim 300 miljard dollar waard, meer dan de grootste autofabrikanten Toyota en zeker Volkswagen Groep.

Tesla-bubbel nu echt gebarsten - Automobielmanagement.nl

Tesla-bubbel nu echt gebarsten

Tesla is dinsdag op de beurs van Wall Street in één dag meer dan een vijfde van de beurswaarde kwijt geraakt. De koers zakte met precies 21,06 procent naar 330,21 dollar. Begin deze maand stond er voor Tesla nog zo’n 500 dollar op de borden.

Tesla mag bos kappen voor nieuwe giga-fabriek

Sinds 1 september lijkt de bubbel wat Wall Street betreft toch echt gebarsten. Een aandeel Tesla werd toen gesplitst in een verhouding 1 op 5 waarmee de koers van 2000 dollar werd omgezet naar 400 dollar. Aanvankelijk kwam er binnen een dag of twee nog eens 100 dollar bij. Maar toen werd bekend dat Tesla, ondanks al die koerssprongen, zeer tegen de verwachting in niet in de toonaangevende S&P 500-index werd opgenomen. Dat was voor veel beleggers het teken hun belang in Tesla dan maar af te bouwen waarmee een dramatische koersval werd ingezet. Die werd nog versterkt door een algemene afwending van ‘tech’ aandelen zoals Apple en Google.

Verdrievoudigd

Tesla is nu sinds begin deze maand een goede 34 procent in waarde gedaald. Of daarmee het eind in zicht is moet vandaag, woensdag, blijken. Vergeleken met begin dit jaar, toen een aandeel Tesla 86,05 dollar waard was, is de koers overigens nog altijd verdrievoudigd. Tesla is op de beurs ruim 300 miljard dollar waard, meer dan de grootste autofabrikanten Toyota en zeker Volkswagen Groep.