McLaren verkoopt iconische hoofdkantoor

McLaren gaat haar hoofdkantoor in het Engelse Woking verkopen en de gebouwen vervolgens weer terugleasen van de nieuwe eigenaar. “Wij zijn geen onroerend goedbedrijf, we zijn een racebedrijf en een autofabrikant. Dus waarom zullen we al ons geld vastzetten in zulk onroerend goed,’’ aldus de baas van het McLaren F1 team Zak Brown.

Hoeveel het iconische, door de bekende Britse architect Sir Norman Foster ontworpen, McLaren Technology Centre op moet brengen heeft het bedrijf niet meegedeeld.

McLaren is bijzonder zwaar getroffen door de coronacrisis. De Britse supercar bouwer leverde in de eerste jaarhelft 584 voertuigen af terwijl dat er een jaar eerder nog 2.335 waren. Mede door het afgelasten van de F1-races leed het bedrijf een halfjaarverlies van 128 miljoen euro. Eerder stelden aandeelhouders al zo’n 310 miljoen euro aan extra middelen beschikbaar terwijl McLaren ook een lening van 165 miljoen euro los kreeg bij de Nationale Bank van Bahrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

McLaren verkoopt iconische hoofdkantoor - Automobielmanagement.nl

McLaren verkoopt iconische hoofdkantoor

McLaren gaat haar hoofdkantoor in het Engelse Woking verkopen en de gebouwen vervolgens weer terugleasen van de nieuwe eigenaar. “Wij zijn geen onroerend goedbedrijf, we zijn een racebedrijf en een autofabrikant. Dus waarom zullen we al ons geld vastzetten in zulk onroerend goed,’’ aldus de baas van het McLaren F1 team Zak Brown.

Hoeveel het iconische, door de bekende Britse architect Sir Norman Foster ontworpen, McLaren Technology Centre op moet brengen heeft het bedrijf niet meegedeeld.

McLaren is bijzonder zwaar getroffen door de coronacrisis. De Britse supercar bouwer leverde in de eerste jaarhelft 584 voertuigen af terwijl dat er een jaar eerder nog 2.335 waren. Mede door het afgelasten van de F1-races leed het bedrijf een halfjaarverlies van 128 miljoen euro. Eerder stelden aandeelhouders al zo’n 310 miljoen euro aan extra middelen beschikbaar terwijl McLaren ook een lening van 165 miljoen euro los kreeg bij de Nationale Bank van Bahrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding