VW Groep en Rimac zijn al aan elkaar verbonden via een aandelenbelang van inmiddels 15,5 procent dat Porsche heeft opgebouwd in het Kroatische bedrijf. In ruil voor Bugatti zou dat belang aanzienlijk worden opgevoerd, aldus de Duitse media. Daarnaast hebben inmiddels ook Hyundai Group, assemblage-specialist Magna, Koenigsegg en Jaguar een pakketje aandelen Rimac in bezit.

In de prak

Het in 2009 opgerichte Rimac, dat inmiddels zo’n 900 werknemers telt, maakt zelf dure hoog-presterende sportwagens – waarvan er één in de prak is gereden door Richard Hammond in een aflevering van de Grand Tour – maar heeft daarvoor ook een platform ontwikkeld dat het kan leveren aan andere autofabrikanten.

33 auto’s

Bugatti heeft in de eerste helft van dit jaar 33 auto’s af kunnen leveren. Dat waren er negen minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Cijfers over de eerste acht maanden zijn niet beschikbaar omdat de VW Groep daarbij Bugatti combineert met Bentley en Lamborghini in een rubriek ‘andere’. In Nederland zijn volgens het maandoverzicht van RDC tot nu toe dit jaar geen nieuwe Bugatti’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding