In aanmerking komen alle werknemers die al deelnemen in het Michelin Aandelenplan in een reeks landen. Dit zijn onder andere Nederland en België maar ook Peru, Nigeria en Zuid-Korea. De werknemers moeten wel minstens drie maanden in dienst zijn bij het bedrijf. Zij kunnen de aandelen kopen voor 76,37 euro per stuk, dat is 20 procent onder de gemiddelde beurskoers van Michelin over de laatste twintig werkdagen.

Vijf jaar

Voorwaarde is wel dat ze de stukken vervolgens vijf jaar lang niet verkopen zodat ze niet direct van de gunstige uitgifteprijs kunnen profiteren. Wel krijgt iedere werknemer met aandelen een direct individueel stemrecht bij de aandeelhoudersvergadering. Daarmee kunnen ze meestemmen over bijvoorbeeld de benoeming van bestuurders of hun beloning.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding