Zweedse dealergroep profiteert van occasions

Het Zweedse Bilia verwacht dat de operationele winst over het derde kwartaal zal uitkomen tussen 32,6 en 34,5 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de winst in dezelfde periode nog 26,8 miljoen euro. Het bedrijf profiteert vooral van de ontwikkelingen op de occasionmarkt.

Megadealer Bilia haalt meer winst uit occasions

“De winst ondervindt veel meer positieve invloed dan verwacht van de sterke vraag naar gebruikte auto’s,’’ meldt Bilia in een bericht aan de Zweedse aandelenbeurs. Ook in het tweede kwartaal kon het bedrijf al een winsttoename melden. Bij de service-activiteiten bleef de vraag de afgelopen tijd eveneens op een goed niveau. Bilia heeft de afgelopen maanden op zeer beperkte schaal gebruik gemaakt van overheidsregelingen op het gebied van tijdelijke ww en wijst erop dat er in Zweden, de belangrijkste markt voor het bedrijf, niet van dergelijke regelingen bestaan.

Met 136 vestigingen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Luxemburg en België is Bilia een van de grootste dealerbedrijven van Europa. Het Zweedse bedrijf voert Volvo, BMW, Toyota, Renault, Lexus, Mini, Dacia en Alpine en regelt ook de Europese autotransporten voor Renault/Dacia en voor Toyota. Vorig jaar draaide het bedrijf met 5.000 werknemers een omzet van 2,9 miljard euro.

Zweedse dealergroep profiteert van occasions - Automobielmanagement.nl

Zweedse dealergroep profiteert van occasions

Het Zweedse Bilia verwacht dat de operationele winst over het derde kwartaal zal uitkomen tussen 32,6 en 34,5 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de winst in dezelfde periode nog 26,8 miljoen euro. Het bedrijf profiteert vooral van de ontwikkelingen op de occasionmarkt.

Megadealer Bilia haalt meer winst uit occasions

“De winst ondervindt veel meer positieve invloed dan verwacht van de sterke vraag naar gebruikte auto’s,’’ meldt Bilia in een bericht aan de Zweedse aandelenbeurs. Ook in het tweede kwartaal kon het bedrijf al een winsttoename melden. Bij de service-activiteiten bleef de vraag de afgelopen tijd eveneens op een goed niveau. Bilia heeft de afgelopen maanden op zeer beperkte schaal gebruik gemaakt van overheidsregelingen op het gebied van tijdelijke ww en wijst erop dat er in Zweden, de belangrijkste markt voor het bedrijf, niet van dergelijke regelingen bestaan.

Met 136 vestigingen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Luxemburg en België is Bilia een van de grootste dealerbedrijven van Europa. Het Zweedse bedrijf voert Volvo, BMW, Toyota, Renault, Lexus, Mini, Dacia en Alpine en regelt ook de Europese autotransporten voor Renault/Dacia en voor Toyota. Vorig jaar draaide het bedrijf met 5.000 werknemers een omzet van 2,9 miljard euro.