Britse ondersteuning voor auto-toeleveranciers

De Britse organisatie voor de auto-industrie SMMT heeft project Safe Harbour opgestart. Met dit project wil men toeleveranciers die in problemen dreigen te komen door de coronacrisis tijdig ondersteuning bieden. Doel is te voorkomen dat leveranciers failliet gaan met als gevolg banenverlies en andere problemen binnen de supply chain.

Fransen willen groter deel onderdelenmarkt

Safe Harbour biedt een mechanisme dat toeleveranciers kunnen gebruiken om hun klanten en andere belanghebbenden bij elkaar te brengen om te bespreken hoe ze gezamenlijk de problemen het hoofd kunnen bieden, legt de Society of Motor Manufacturers and Traders uit. Door gebruik te maken van een al bestaand efficiënt netwerk worden tijd en middelen bespaard en kan sneller en doeltreffender worden ingegrepen. “Het potentiële risico en de gevolgen van een faillissement voor de leverketen kunnen zo worden geminimaliseerd.’’

Vertrouwelijk

Bedrijven in de autosector die in nood dreigen te komen, kunnen als eerste stap vertrouwelijk contact opnemen met de SMMT om te beoordelen of Safe Harbour kan helpen. Als dat het geval lijkt, dan worden afnemers en klanten van het betrokken bedrijf uitgenodigd om te bespreken wat er mogelijk is om steun te bieden en uiteindelijk de overlevingskans te vergroten. Als iedereen het eens is, dan wordt een concreet actieplan opgesteld en uitgevoerd.

Schema

De SMMT heeft het schema opgezet in samenwerking met grote leden als Nissan, Jaguar Land Rover en PSA Groep en de banken Santander en NatWest. Ook het overlegorgaan Automotive Council UK heeft aan het project meegewerkt. De SMMT is geïnspireerd door een soortgelijk project van de Duitse zusterorganisatie Verband der Automobilindustrie.

Britse ondersteuning voor auto-toeleveranciers - Automobielmanagement.nl

Britse ondersteuning voor auto-toeleveranciers

De Britse organisatie voor de auto-industrie SMMT heeft project Safe Harbour opgestart. Met dit project wil men toeleveranciers die in problemen dreigen te komen door de coronacrisis tijdig ondersteuning bieden. Doel is te voorkomen dat leveranciers failliet gaan met als gevolg banenverlies en andere problemen binnen de supply chain.

Fransen willen groter deel onderdelenmarkt

Safe Harbour biedt een mechanisme dat toeleveranciers kunnen gebruiken om hun klanten en andere belanghebbenden bij elkaar te brengen om te bespreken hoe ze gezamenlijk de problemen het hoofd kunnen bieden, legt de Society of Motor Manufacturers and Traders uit. Door gebruik te maken van een al bestaand efficiënt netwerk worden tijd en middelen bespaard en kan sneller en doeltreffender worden ingegrepen. “Het potentiële risico en de gevolgen van een faillissement voor de leverketen kunnen zo worden geminimaliseerd.’’

Vertrouwelijk

Bedrijven in de autosector die in nood dreigen te komen, kunnen als eerste stap vertrouwelijk contact opnemen met de SMMT om te beoordelen of Safe Harbour kan helpen. Als dat het geval lijkt, dan worden afnemers en klanten van het betrokken bedrijf uitgenodigd om te bespreken wat er mogelijk is om steun te bieden en uiteindelijk de overlevingskans te vergroten. Als iedereen het eens is, dan wordt een concreet actieplan opgesteld en uitgevoerd.

Schema

De SMMT heeft het schema opgezet in samenwerking met grote leden als Nissan, Jaguar Land Rover en PSA Groep en de banken Santander en NatWest. Ook het overlegorgaan Automotive Council UK heeft aan het project meegewerkt. De SMMT is geïnspireerd door een soortgelijk project van de Duitse zusterorganisatie Verband der Automobilindustrie.