Toyota: herstel sneller dan verwacht

Toyota heeft in augustus wereldwijd 720.765 nieuwe auto’s verkocht. Dat is weliswaar bijna elf procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, maar het herstel gaat in een sneller tempo dan verwacht meldt Toyota. Over de eerste acht maanden komt het op een na grootste autobedrijf ter wereld met 5.239.419 verkochte voertuigen nog wel bijna 19 procent lager uit.

Toyota produceerde in deze periode wereldwijd 4.638.794 auto’s, dat is ruim een kwart minder dan in de periode januari tot en met augustus vorig jaar. In augustus kwam die daling echter uit op nog geen zeven procent met 634.217 nieuwe auto’s. Daarvan werden er buiten Japan 431.526 gebouwd wat nog maar een procent of vier minder is dan in dezelfde maand vorig jaar. De wereldwijde productie is daarmee terug op ruim 93 procent van het niveau van een jaar geleden, onderstreept Toyota dan ook.

China

Het herstel is vooral te danken aan China waar afgelopen maand met 164.354 auto’s ruim een kwart meer werd verkocht dan in augustus 2019. Toyota schrijft de beter dan verwachte gang van zaken onder meer toe aan ‘plaatselijke autoshows en andere maatregelen om klanten naar de dealers te trekken en ook aan het opvoeren van de activiteiten om daadwerkelijk verkooporders te boeken’.

Toyota: herstel sneller dan verwacht - Automobielmanagement.nl

Toyota: herstel sneller dan verwacht

Toyota heeft in augustus wereldwijd 720.765 nieuwe auto’s verkocht. Dat is weliswaar bijna elf procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, maar het herstel gaat in een sneller tempo dan verwacht meldt Toyota. Over de eerste acht maanden komt het op een na grootste autobedrijf ter wereld met 5.239.419 verkochte voertuigen nog wel bijna 19 procent lager uit.

Toyota produceerde in deze periode wereldwijd 4.638.794 auto’s, dat is ruim een kwart minder dan in de periode januari tot en met augustus vorig jaar. In augustus kwam die daling echter uit op nog geen zeven procent met 634.217 nieuwe auto’s. Daarvan werden er buiten Japan 431.526 gebouwd wat nog maar een procent of vier minder is dan in dezelfde maand vorig jaar. De wereldwijde productie is daarmee terug op ruim 93 procent van het niveau van een jaar geleden, onderstreept Toyota dan ook.

China

Het herstel is vooral te danken aan China waar afgelopen maand met 164.354 auto’s ruim een kwart meer werd verkocht dan in augustus 2019. Toyota schrijft de beter dan verwachte gang van zaken onder meer toe aan ‘plaatselijke autoshows en andere maatregelen om klanten naar de dealers te trekken en ook aan het opvoeren van de activiteiten om daadwerkelijk verkooporders te boeken’.