Duitsers brengen Chinese merk Dorcen op de markt

De Duitse start-up Elaris wil nog dit najaar de eerste twee modellen lanceren van het Chinese merk Dorcen. De elektrische tweezitter voor stadsverkeer E20 moet nog geen 13.000 euro gaan kosten, terwijl er daarnaast een eveneens elektrische SUV G70S zal worden geïntroduceerd met een prijskaartje van zo’n 28.000 euro.

Elaris heeft Duitse dealers en autobedrijven uitgenodigd om over het aanbod te komen praten. Daarbij staat het kleine bedrijfje ook open voor handelaren die al andere merken voeren of voor servicebedrijven. Verdere eisen aan bijvoorbeeld gebouwen of uitrusting wil Elaris niet stellen. Wel moet er plaats zijn voor enkele testauto’s voor proefritten. Elaris heeft zelf afspraken gemaakt met serviceketen Euromaster voor onderhoud en beurten.

Middelgroot

Dorcen behoort tot de middelgrote autofabrikanten van China. Na lange voorbereidingen liet het merk precies twee jaar geleden de eerste auto’s van de band rollen in een fabriek in Changzhou. Vorig jaar werden er 816.000 voertuigen geproduceerd waarvan 90.000 elektrische. Twee van die modellen maken nu in eerste instantie hun weg naar Duitsland.

Duitsers brengen Chinese merk Dorcen op de markt - Automobielmanagement.nl

Duitsers brengen Chinese merk Dorcen op de markt

De Duitse start-up Elaris wil nog dit najaar de eerste twee modellen lanceren van het Chinese merk Dorcen. De elektrische tweezitter voor stadsverkeer E20 moet nog geen 13.000 euro gaan kosten, terwijl er daarnaast een eveneens elektrische SUV G70S zal worden geïntroduceerd met een prijskaartje van zo’n 28.000 euro.

Elaris heeft Duitse dealers en autobedrijven uitgenodigd om over het aanbod te komen praten. Daarbij staat het kleine bedrijfje ook open voor handelaren die al andere merken voeren of voor servicebedrijven. Verdere eisen aan bijvoorbeeld gebouwen of uitrusting wil Elaris niet stellen. Wel moet er plaats zijn voor enkele testauto’s voor proefritten. Elaris heeft zelf afspraken gemaakt met serviceketen Euromaster voor onderhoud en beurten.

Middelgroot

Dorcen behoort tot de middelgrote autofabrikanten van China. Na lange voorbereidingen liet het merk precies twee jaar geleden de eerste auto’s van de band rollen in een fabriek in Changzhou. Vorig jaar werden er 816.000 voertuigen geproduceerd waarvan 90.000 elektrische. Twee van die modellen maken nu in eerste instantie hun weg naar Duitsland.