Nissan ziet Europa niet meer als aparte regio

Nissan heeft een grote reorganisatie van de regionale structuur aangekondigd. Daarbij ‘verdwijnt’ het afzonderlijke Nissan Europa in een veel grotere regio AMIEO met Afrika, het Midden-Oosten, India en zelfs Australië en Nieuw-Zeeland.

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

Gianluca de Ficchy, tot nu toe baas van Nissan Europa, wordt wel bestuursvoorzitter van dat AMIEO. Hij rapporteert in die rol aan de Belg Christian Vandenhende die vice-performance officer is op het hoofdkantoor van Nissan. Tweede man in de regio wordt Guillaume Carter die nu verantwoordelijk is voor Afrika, het Midden-Oosten en India. Judith Stolwijk, manager PR en communicatie bij Nissan Nederland: “Er is een herschikking van de regio’s aangekondigd. De exacte uitvoering is onder studie de komende maanden, doel is de efficiënte van de activiteiten te verbeteren en een duurzame, gezonde groei te garanderen.’’

Agile

De nieuwe indeling maakt onderdeel uit van Nissan’s vierjarige transformatieplan. Dat moet het autobedrijf ‘een slankere en meer ‘agile’ organisatie bieden die is gericht op het bereiken van duurzame groei’. De structuur moet vooral ook een betere wereldwijde en regionale integratie mogelijk maken. Nissan werkt nu nog met zeven regio’s in de wereld maar dat worden er vier, naast AMIEO ook Japan en Zuid-Oost Azië, China en de Amerika’s. Die eerst genoemde regio krijgt met Asako Hoshino een vrouw als bestuursvoorzitter, iets wat bij Japanse bedrijven nog niet vaak voorkomt.

Eind mei deelde Nissan in het kader van de vernieuwing van de alliantie met Renault en Mitsubishi al mee dat het zich vooral op China en Noord-Amerika zal gaan concentreren. Nissan heeft echter steeds met nadruk tegengesproken dat het zich uit Europa zou terugtrekken zoals wel het geval is met partner Mitsubishi.

Nissan ziet Europa niet meer als aparte regio - Automobielmanagement.nl

Nissan ziet Europa niet meer als aparte regio

Nissan heeft een grote reorganisatie van de regionale structuur aangekondigd. Daarbij ‘verdwijnt’ het afzonderlijke Nissan Europa in een veel grotere regio AMIEO met Afrika, het Midden-Oosten, India en zelfs Australië en Nieuw-Zeeland.

Nissan nu ook in beeld bij Amerikaanse beurswaakhond

Gianluca de Ficchy, tot nu toe baas van Nissan Europa, wordt wel bestuursvoorzitter van dat AMIEO. Hij rapporteert in die rol aan de Belg Christian Vandenhende die vice-performance officer is op het hoofdkantoor van Nissan. Tweede man in de regio wordt Guillaume Carter die nu verantwoordelijk is voor Afrika, het Midden-Oosten en India. Judith Stolwijk, manager PR en communicatie bij Nissan Nederland: “Er is een herschikking van de regio’s aangekondigd. De exacte uitvoering is onder studie de komende maanden, doel is de efficiënte van de activiteiten te verbeteren en een duurzame, gezonde groei te garanderen.’’

Agile

De nieuwe indeling maakt onderdeel uit van Nissan’s vierjarige transformatieplan. Dat moet het autobedrijf ‘een slankere en meer ‘agile’ organisatie bieden die is gericht op het bereiken van duurzame groei’. De structuur moet vooral ook een betere wereldwijde en regionale integratie mogelijk maken. Nissan werkt nu nog met zeven regio’s in de wereld maar dat worden er vier, naast AMIEO ook Japan en Zuid-Oost Azië, China en de Amerika’s. Die eerst genoemde regio krijgt met Asako Hoshino een vrouw als bestuursvoorzitter, iets wat bij Japanse bedrijven nog niet vaak voorkomt.

Eind mei deelde Nissan in het kader van de vernieuwing van de alliantie met Renault en Mitsubishi al mee dat het zich vooral op China en Noord-Amerika zal gaan concentreren. Nissan heeft echter steeds met nadruk tegengesproken dat het zich uit Europa zou terugtrekken zoals wel het geval is met partner Mitsubishi.