Tesla levert weer recordaantal auto’s af

Tesla heeft in het afgelopen kwartaal wereldwijd 139.300 auto’s afgeleverd, een nieuw record. Daarbij ging het om 124.000 exemplaren van de Model 3 en de nieuwe Model Y. De Model S en Model X gingen 15.200 keer over de toonbank. De totale productie kwam uit op 145.000 auto’s maar Tesla telt die alleen mee als afgeleverd als ze daadwerkelijk aan de klant zijn overhandigd en ook al het papierwerk is afgerond.

Het vorige record dateert van het vierde kwartaal van vorig jaar. Toen kon Tesla wereldwijd 112.000 auto’s afleveren waarvan alleen al 16.000 Model 3’s in ons land. Over de eerste drie kwartalen komt de EV-fabrikant nu uit op 318.350 afgeleverde auto’s. Topman Elon Musk heeft al meerdere malen beloofd dat het er dit jaar in totaal een half miljoen zullen worden. Dat betekent dat er in het vierde kwartaal nog geen 112.000 bij moeten komen, een aantal dat bij de huidige gang van zaken gehaald moet kunnen worden.

Perspectief

Om de cijfers toch even in perspectief te zetten: Volvo Cars heeft tegelijk meegedeeld dat het in de afgelopen maand wereldwijd 67.636 personenauto’s verkocht, 4,8 procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden komt Volvo daarmee uit op 451.128 auto’s, nog altijd 11 procent minder dan in dezelfde periode in 2019. Volvo, toch niet één van de grootste merken in de wereld, weet dus in drie maanden tijd 132.000 auto’s meer te verkopen dan Tesla.

In deze eerste drie kwartalen wist Volvo in China een bescheiden plus te boeken van 3,4 procent naar 113.278 verkochte auto’s. Europa, nog altijd verreweg de belangrijkste regionale markt voor de Geely-dochter, kwam met 200.061 ruim 19 procent lager uit. In de Verenigde Staten bleef de daling beperkt tot een kleine vijf procent met 73.604 verkochte Volvo’s.

Reacties

[…] een jaar eerder. Over de eerste drie kwartalen komt Tesla met 4.613 auto’s 67 procent lager uit. Wereldwijd breekt Tesla overigens wel verkooprecords. Voor de overige merken laat september in ons land een gemengd beeld […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > September: verkoopdalingen tot 94 procent op
Tesla levert weer recordaantal auto’s af - Automobielmanagement.nl

Tesla levert weer recordaantal auto’s af

Tesla heeft in het afgelopen kwartaal wereldwijd 139.300 auto’s afgeleverd, een nieuw record. Daarbij ging het om 124.000 exemplaren van de Model 3 en de nieuwe Model Y. De Model S en Model X gingen 15.200 keer over de toonbank. De totale productie kwam uit op 145.000 auto’s maar Tesla telt die alleen mee als afgeleverd als ze daadwerkelijk aan de klant zijn overhandigd en ook al het papierwerk is afgerond.

Het vorige record dateert van het vierde kwartaal van vorig jaar. Toen kon Tesla wereldwijd 112.000 auto’s afleveren waarvan alleen al 16.000 Model 3’s in ons land. Over de eerste drie kwartalen komt de EV-fabrikant nu uit op 318.350 afgeleverde auto’s. Topman Elon Musk heeft al meerdere malen beloofd dat het er dit jaar in totaal een half miljoen zullen worden. Dat betekent dat er in het vierde kwartaal nog geen 112.000 bij moeten komen, een aantal dat bij de huidige gang van zaken gehaald moet kunnen worden.

Perspectief

Om de cijfers toch even in perspectief te zetten: Volvo Cars heeft tegelijk meegedeeld dat het in de afgelopen maand wereldwijd 67.636 personenauto’s verkocht, 4,8 procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden komt Volvo daarmee uit op 451.128 auto’s, nog altijd 11 procent minder dan in dezelfde periode in 2019. Volvo, toch niet één van de grootste merken in de wereld, weet dus in drie maanden tijd 132.000 auto’s meer te verkopen dan Tesla.

In deze eerste drie kwartalen wist Volvo in China een bescheiden plus te boeken van 3,4 procent naar 113.278 verkochte auto’s. Europa, nog altijd verreweg de belangrijkste regionale markt voor de Geely-dochter, kwam met 200.061 ruim 19 procent lager uit. In de Verenigde Staten bleef de daling beperkt tot een kleine vijf procent met 73.604 verkochte Volvo’s.

Reacties

[…] een jaar eerder. Over de eerste drie kwartalen komt Tesla met 4.613 auto’s 67 procent lager uit. Wereldwijd breekt Tesla overigens wel verkooprecords. Voor de overige merken laat september in ons land een gemengd beeld […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > September: verkoopdalingen tot 94 procent op