BMW meldt solide groei verkopen

BMW Groep heeft in het derde kwartaal met 675.680 afgeleverde voertuigen de afzet met 8,6 procent weten op te voeren vergeleken met een jaar geleden. De groei zit vooral bij BMW met bijna tien procent terwijl Mini de toename beperkt houdt tot net geen twee procent.

BMW (2020)

Het veel kleinere Rolls-Royce kon ruim de helft meer automobielen verkopen dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden van dit jaar is bij BMW, Mini en Rolls-Royce samen nu nog sprake van een daling met 12,5 procent.

Elektrisch

De Duitse groep, na Mercedes-Benz de tweede die een toename van de verkopen kan melden, zag over het kwartaal gezien de verkopen van elektrische voertuigen met bijna 50 procent toenemen. Over drie kwartalen komt dit segment ook op een plus van 20 procent uit. Verkoopdirecteur Pieter Nota zegt vooral daarmee erg tevreden te zijn: “Dat maakt elektromobiliteit een belangrijke stimulans voor groei. We hebben sinds begin dit jaar al zo’n 10.000 vol-elektrische Mini’s kunnen afleveren. Dat laat zien hoeveel onze klanten die auto waarderen.’’

China

BMW Group kwam in het derde kwartaal ook in Europa positief uit met ruim zeven procent hogere verkopen. De belangrijke Duitse thuismarkt deed het prima met een groei van ruim twaalf procent. De situatie in Europa varieert echter wel sterk, afhankelijk van de coronapandemie, aldus BMW. China is ook voor deze autofabrikant de uitblinker met in het derde kwartaal 31 procent hogere verkopen wat over negen maanden gezien resulteert in een plus van ruim zes procent. De Chinese markt nam de afgelopen drie maanden daarmee ruim een derde van de wereldwijde verkopen van BMW Groep voor haar rekening. In de Verenigde Staten werden in het kwartaal nog altijd 16 procent minder auto’s verkocht met ook een daling met een kwart over negen maanden gezien.

Jaguar Land Rover

Een andere autofabrikant, Jaguar Land Rover, blijft echter nog altijd in de min. In het derde kwartaal verkocht de Britse fabrikant 113.569 nieuwe voertuigen, twaalf procent minder dan een jaar eerder maar wel de helft meer dan in de voorafgaande drie maanden. Over de periode maart tot en met september, de eerste helft van het Britse boekjaar van JLR, komt de groep uit op 187.636 voertuigen, dat is ruim 27 procent lager. Jaguar blijft het een stuk slechter doen dan Land Rover met over het kwartaal een daling van 27 procent en over zes maanden gezien van 40 procent.

BMW meldt solide groei verkopen - Automobielmanagement.nl

BMW meldt solide groei verkopen

BMW Groep heeft in het derde kwartaal met 675.680 afgeleverde voertuigen de afzet met 8,6 procent weten op te voeren vergeleken met een jaar geleden. De groei zit vooral bij BMW met bijna tien procent terwijl Mini de toename beperkt houdt tot net geen twee procent.

BMW (2020)

Het veel kleinere Rolls-Royce kon ruim de helft meer automobielen verkopen dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden van dit jaar is bij BMW, Mini en Rolls-Royce samen nu nog sprake van een daling met 12,5 procent.

Elektrisch

De Duitse groep, na Mercedes-Benz de tweede die een toename van de verkopen kan melden, zag over het kwartaal gezien de verkopen van elektrische voertuigen met bijna 50 procent toenemen. Over drie kwartalen komt dit segment ook op een plus van 20 procent uit. Verkoopdirecteur Pieter Nota zegt vooral daarmee erg tevreden te zijn: “Dat maakt elektromobiliteit een belangrijke stimulans voor groei. We hebben sinds begin dit jaar al zo’n 10.000 vol-elektrische Mini’s kunnen afleveren. Dat laat zien hoeveel onze klanten die auto waarderen.’’

China

BMW Group kwam in het derde kwartaal ook in Europa positief uit met ruim zeven procent hogere verkopen. De belangrijke Duitse thuismarkt deed het prima met een groei van ruim twaalf procent. De situatie in Europa varieert echter wel sterk, afhankelijk van de coronapandemie, aldus BMW. China is ook voor deze autofabrikant de uitblinker met in het derde kwartaal 31 procent hogere verkopen wat over negen maanden gezien resulteert in een plus van ruim zes procent. De Chinese markt nam de afgelopen drie maanden daarmee ruim een derde van de wereldwijde verkopen van BMW Groep voor haar rekening. In de Verenigde Staten werden in het kwartaal nog altijd 16 procent minder auto’s verkocht met ook een daling met een kwart over negen maanden gezien.

Jaguar Land Rover

Een andere autofabrikant, Jaguar Land Rover, blijft echter nog altijd in de min. In het derde kwartaal verkocht de Britse fabrikant 113.569 nieuwe voertuigen, twaalf procent minder dan een jaar eerder maar wel de helft meer dan in de voorafgaande drie maanden. Over de periode maart tot en met september, de eerste helft van het Britse boekjaar van JLR, komt de groep uit op 187.636 voertuigen, dat is ruim 27 procent lager. Jaguar blijft het een stuk slechter doen dan Land Rover met over het kwartaal een daling van 27 procent en over zes maanden gezien van 40 procent.