Chinese automarkt al zes maanden in de plus

In China, de belangrijkste automarkt ter wereld, werden in september 2,57 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is bijna 13 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en de zesde achtereenvolgende maand dat de Chinese automarkt een plus laat zien. Over de eerste drie kwartalen van 2020 zijn de autoverkopen met 17,12 miljoen exemplaren echter nog wel bijna zeven procent lager, meldt de China Association of Automobile Manufacturers CAAM.

September is normaal gesproken de beste maand voor de automarkt in China. Na de hitte van de zomer vinden veel autozoekers het dan de hoogste tijd naar de showroom te gaan. Nu de economie in ieder geval in dit deel van de wereld de coronacrisis achter zich heeft gelaten, bleven de Chinezen dit jaar trouw aan die gewoonte. Dat werd nog eens aangewakkerd door de Beijing Auto Show die als eerste grote auto-evenement van de wereld na de crisis weer zijn poorten opende.

Opgaande lijn

De opgaande lijn kwam al eerder naar voren uit de verkoopcijfers van westerse autoleveranciers. Zo verkocht BMW in het derde kwartaal bijna een derde meer auto’s aan de Chinezen dan een jaar eerder, kwam Mercedes-Benz in die periode 23 procent hoger uit en zag Volvo Cars de afzet in China in september met 16 procent toenemen. Ook de grote Chinese fabrikanten Geely, Great Wall Motors en BYC konden een flink hogere afzet melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinese automarkt al zes maanden in de plus - Automobielmanagement.nl

Chinese automarkt al zes maanden in de plus

In China, de belangrijkste automarkt ter wereld, werden in september 2,57 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is bijna 13 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en de zesde achtereenvolgende maand dat de Chinese automarkt een plus laat zien. Over de eerste drie kwartalen van 2020 zijn de autoverkopen met 17,12 miljoen exemplaren echter nog wel bijna zeven procent lager, meldt de China Association of Automobile Manufacturers CAAM.

September is normaal gesproken de beste maand voor de automarkt in China. Na de hitte van de zomer vinden veel autozoekers het dan de hoogste tijd naar de showroom te gaan. Nu de economie in ieder geval in dit deel van de wereld de coronacrisis achter zich heeft gelaten, bleven de Chinezen dit jaar trouw aan die gewoonte. Dat werd nog eens aangewakkerd door de Beijing Auto Show die als eerste grote auto-evenement van de wereld na de crisis weer zijn poorten opende.

Opgaande lijn

De opgaande lijn kwam al eerder naar voren uit de verkoopcijfers van westerse autoleveranciers. Zo verkocht BMW in het derde kwartaal bijna een derde meer auto’s aan de Chinezen dan een jaar eerder, kwam Mercedes-Benz in die periode 23 procent hoger uit en zag Volvo Cars de afzet in China in september met 16 procent toenemen. Ook de grote Chinese fabrikanten Geely, Great Wall Motors en BYC konden een flink hogere afzet melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding