Volkswagen heeft te maken met een aantrekkende vraag. In de eerste acht maanden van dit jaar zag de groep als geheel met 5.571.100 nieuwe voertuigen de verkopen weliswaar met 21,5 procent inzakken, maar in de maand augustus bleef de daling beperkt tot 6,6 procent. In China leverde VW c.s. in die maand al weer 3,5 procent meer auto’s af, terwijl op de bescheiden markten in het Midden-Oosten en Afrika sprake was van een groei met bijna twaalf procent.

Volkswagen AG heeft de verkoopcijfers over september nog niet bekendgemaakt. Wel heeft de bestelwagentak onlangs laten weten dat het aantal bestellingen fors hoger ligt dan een jaar geleden.

Flexibele inzet

Naast die wat hogere vraag, waar in dit stadium nog niet op was gerekend, kampt Volkswagen net als veel andere bedrijven met het wegblijven van werkers omdat ze met corona besmet zijn, een besmetting in de familie hebben of wachten op een test. De Volkswagen Groep heeft in het kader van de bezuinigingen recent ook nogal wat tijdelijke arbeidscontracten opgezegd, maar zit nu dus opeens met een tekort aan mankracht.

‘’Dat de zaken zich zo zouden ontwikkelen, hadden we eerder dit jaar niet verwacht. De situatie bij de bezetting is zeer gespannen. We hebben behoefte aan een flexibele inzet van werknemers om de fluctuerende behoefte op te vangen,’’ aldus een woordvoerster van Volkswagen AG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding