Tesla betaalt waterrekening niet, bouw fabriek stopt

De Duitse waterleverancier Strausberg-Erkner heeft de kraan voor de Tesla-fabriek die in aanbouw is bij Berlijn letterlijk dichtgedraaid. Volgens het waterbedrijf heeft Tesla ondanks herhaalde aanmaningen de rekeningen niet betaald. “En dan gelden voor zo’n bedrijf precies dezelfde regels als voor onze andere klanten,’’ zegt een woordvoerster. “Zodra we het geld op onze rekening aantreffen, wordt de kraan weer open gedraaid.’’

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De Europese Gigafactory in Grünheide wordt met een noodgang uit de grond gestampt. Tesla wil er komende zomer al met de bouw van Model 3 kunnen beginnen. De noodgedwongen bouwstop komt dan ook hoogst ongelegen. Tesla heeft pas kort geleden een contract voor waterlevering en -afvoer gesloten met het waterbedrijf en maakt volgens Duitse bronnen voorlopig ook gebruik van een noodaansluiting. Waarom de rekening niet is betaald, is tot nu toe niet duidelijk geworden.

Bezwaren

Overigens blijft Tesla met het doorwerken aan het project nog altijd een groot risico nemen. De regionale autoriteiten van Brandenburg hebben de vergunningprocedure nog niet afgerond. Bij de dienst is een groot aantal bezwaarschriften binnengekomen, onder andere wegens vermeende vervuiling van het drinkwater. Wordt besloten één of meer van die bezwaren alsnog toe te wijzen, dan kan de bouw van de fabriek voorlopig helemaal stopgezet moeten worden.

Tesla betaalt waterrekening niet, bouw fabriek stopt - Automobielmanagement.nl

Tesla betaalt waterrekening niet, bouw fabriek stopt

De Duitse waterleverancier Strausberg-Erkner heeft de kraan voor de Tesla-fabriek die in aanbouw is bij Berlijn letterlijk dichtgedraaid. Volgens het waterbedrijf heeft Tesla ondanks herhaalde aanmaningen de rekeningen niet betaald. “En dan gelden voor zo’n bedrijf precies dezelfde regels als voor onze andere klanten,’’ zegt een woordvoerster. “Zodra we het geld op onze rekening aantreffen, wordt de kraan weer open gedraaid.’’

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De Europese Gigafactory in Grünheide wordt met een noodgang uit de grond gestampt. Tesla wil er komende zomer al met de bouw van Model 3 kunnen beginnen. De noodgedwongen bouwstop komt dan ook hoogst ongelegen. Tesla heeft pas kort geleden een contract voor waterlevering en -afvoer gesloten met het waterbedrijf en maakt volgens Duitse bronnen voorlopig ook gebruik van een noodaansluiting. Waarom de rekening niet is betaald, is tot nu toe niet duidelijk geworden.

Bezwaren

Overigens blijft Tesla met het doorwerken aan het project nog altijd een groot risico nemen. De regionale autoriteiten van Brandenburg hebben de vergunningprocedure nog niet afgerond. Bij de dienst is een groot aantal bezwaarschriften binnengekomen, onder andere wegens vermeende vervuiling van het drinkwater. Wordt besloten één of meer van die bezwaren alsnog toe te wijzen, dan kan de bouw van de fabriek voorlopig helemaal stopgezet moeten worden.