3 miljard euro winst voor Daimler

Daimler heeft in de afgelopen drie maanden een brutowinst gedraaid van 3,071 miljard euro. Dat is vooral te danken aan een buitengewoon sterke maand september. Daarnaast spelen ook de kostendiscipline en besparingen een rol. Daimler verwacht dat de goede gang van zaken ook in het vierde kwartaal aan zal houden en trekt de verwachtingen voor heel 2020 op. Voorwaarde is wel dat er geen volledige ‘lockdowns’ wegens de coronapandemie komen.

Duizenden banen weg bij Daimler

Daimler heeft het derde kwartaal veel beter gedraaid dan verwacht. Analisten die het aandeel volgen hadden ingezet op 1,950 miljard euro winst. In de winst van 3 miljard zit overigens wel een dividend van 1,2 miljard van de Chinese joint venture BBAC. De vrije kasstroom van de industriële activiteiten, lees de voertuigproductie, kwam uit op 5,14 miljard, dat is ruim twee miljard meer dan de schattingen. De onderneming beschikt daardoor over een liquiditeit van 13,1 miljard terwijl dat aan het eind van het tweede kwartaal nog 9,5 miljard bedroeg.

Juiste weg

“Het derde kwartaal laat een erg sterke prestatie zien en levert verdere bewijzen dat we op de juiste weg zijn om het break-even punt van onze onderneming te verlagen. Dit biedt ons het vertrouwen om ons werk aan zowel de strategische als de operationele kant van de business voort te zetten. We verwachten dat het positieve momentum in het vierde kwartaal door zal gaan, zij het met de normale seizoenontwikkelingen aan het eind van het jaar,’’ zegt financieel directeur Harald Wilhelm.

3 miljard euro winst voor Daimler - Automobielmanagement.nl

3 miljard euro winst voor Daimler

Daimler heeft in de afgelopen drie maanden een brutowinst gedraaid van 3,071 miljard euro. Dat is vooral te danken aan een buitengewoon sterke maand september. Daarnaast spelen ook de kostendiscipline en besparingen een rol. Daimler verwacht dat de goede gang van zaken ook in het vierde kwartaal aan zal houden en trekt de verwachtingen voor heel 2020 op. Voorwaarde is wel dat er geen volledige ‘lockdowns’ wegens de coronapandemie komen.

Duizenden banen weg bij Daimler

Daimler heeft het derde kwartaal veel beter gedraaid dan verwacht. Analisten die het aandeel volgen hadden ingezet op 1,950 miljard euro winst. In de winst van 3 miljard zit overigens wel een dividend van 1,2 miljard van de Chinese joint venture BBAC. De vrije kasstroom van de industriële activiteiten, lees de voertuigproductie, kwam uit op 5,14 miljard, dat is ruim twee miljard meer dan de schattingen. De onderneming beschikt daardoor over een liquiditeit van 13,1 miljard terwijl dat aan het eind van het tweede kwartaal nog 9,5 miljard bedroeg.

Juiste weg

“Het derde kwartaal laat een erg sterke prestatie zien en levert verdere bewijzen dat we op de juiste weg zijn om het break-even punt van onze onderneming te verlagen. Dit biedt ons het vertrouwen om ons werk aan zowel de strategische als de operationele kant van de business voort te zetten. We verwachten dat het positieve momentum in het vierde kwartaal door zal gaan, zij het met de normale seizoenontwikkelingen aan het eind van het jaar,’’ zegt financieel directeur Harald Wilhelm.