Daimler heeft het derde kwartaal veel beter gedraaid dan verwacht. Analisten die het aandeel volgen hadden ingezet op 1,950 miljard euro winst. In de winst van 3 miljard zit overigens wel een dividend van 1,2 miljard van de Chinese joint venture BBAC. De vrije kasstroom van de industriële activiteiten, lees de voertuigproductie, kwam uit op 5,14 miljard, dat is ruim twee miljard meer dan de schattingen. De onderneming beschikt daardoor over een liquiditeit van 13,1 miljard terwijl dat aan het eind van het tweede kwartaal nog 9,5 miljard bedroeg.

Juiste weg

“Het derde kwartaal laat een erg sterke prestatie zien en levert verdere bewijzen dat we op de juiste weg zijn om het break-even punt van onze onderneming te verlagen. Dit biedt ons het vertrouwen om ons werk aan zowel de strategische als de operationele kant van de business voort te zetten. We verwachten dat het positieve momentum in het vierde kwartaal door zal gaan, zij het met de normale seizoenontwikkelingen aan het eind van het jaar,’’ zegt financieel directeur Harald Wilhelm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding