Tesla boekt nu al vijf kwartalen winst

Tesla heeft het derde kwartaal afgesloten met een winst van 331 miljoen dollar. Dat is 131 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en het vijfde achtereenvolgende kwartaal dat Tesla winst kan melden. De omzet van de autodivisie kwam in de afgelopen drie maanden op 7,61 miljard dollar, een toename met 42 procent op jaarbasis.

‘’Dit was op veel niveaus een recordkwartaal. Over de laatste vier kwartalen hebben we 1,9 miljard dollar aan vrije kasstroom kunnen genereren terwijl we 2,4 miljard dollar uitgaven aan nieuwe productiecapaciteit, service centra, supercharge locaties en andere kapitaalinvesteringen,’’ aldus het kwartaalbericht. Tesla zit dankzij de goede resultaten nu bij de autoproductie op een brutomarge van 27,7 procent, dat is bijna vijf procentpunten meer dan in Q3 van 2019. Over de hele linie komt het bedrijf op een brutomarge van 9,2 procent.

Zoals eerder gemeld bouwde Tesla in dit kwartaal 142.036 auto’s waarvan 128,044 Model 3’en. De productie lag daarmee de helft hoger dan een jaar eerder. De cijfers vermelden ook nog dat er wereldwijd voor niet meer dan 14 dagen verkoop nieuwe Tesla’s in voorraad waren. Het aantal supercharge stations stond per 30 september op 2.181, een derde meer dan een jaar eerder.

Gigafactory

Tesla focust zich nu meer en meer op de volgende groeiperiode. De Gigafactory in Shanghai draait inmiddels op de geplande capaciteit. Tesla heeft eerder deze week meegedeeld dat in China gebouwde Model 3’en ook verscheept gaan worden naar Europa voor de kopers daar. Tesla gaat ook verdere veranderingen aanbrengen in de architectuur van haar auto’s en fabrieken om de productiekosten en efficiëntie verder te verbeteren. Bovendien gaat Tesla meer onderdelen van buiten inkopen. ‘’We blijven een toenemende belangstelling zien in onze auto’s en zonneproducten en blijven gefocust op kostenefficiëntie terwijl we de capaciteit zo snel als mogelijk opvoeren.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla boekt nu al vijf kwartalen winst - Automobielmanagement.nl

Tesla boekt nu al vijf kwartalen winst

Tesla heeft het derde kwartaal afgesloten met een winst van 331 miljoen dollar. Dat is 131 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en het vijfde achtereenvolgende kwartaal dat Tesla winst kan melden. De omzet van de autodivisie kwam in de afgelopen drie maanden op 7,61 miljard dollar, een toename met 42 procent op jaarbasis.

‘’Dit was op veel niveaus een recordkwartaal. Over de laatste vier kwartalen hebben we 1,9 miljard dollar aan vrije kasstroom kunnen genereren terwijl we 2,4 miljard dollar uitgaven aan nieuwe productiecapaciteit, service centra, supercharge locaties en andere kapitaalinvesteringen,’’ aldus het kwartaalbericht. Tesla zit dankzij de goede resultaten nu bij de autoproductie op een brutomarge van 27,7 procent, dat is bijna vijf procentpunten meer dan in Q3 van 2019. Over de hele linie komt het bedrijf op een brutomarge van 9,2 procent.

Zoals eerder gemeld bouwde Tesla in dit kwartaal 142.036 auto’s waarvan 128,044 Model 3’en. De productie lag daarmee de helft hoger dan een jaar eerder. De cijfers vermelden ook nog dat er wereldwijd voor niet meer dan 14 dagen verkoop nieuwe Tesla’s in voorraad waren. Het aantal supercharge stations stond per 30 september op 2.181, een derde meer dan een jaar eerder.

Gigafactory

Tesla focust zich nu meer en meer op de volgende groeiperiode. De Gigafactory in Shanghai draait inmiddels op de geplande capaciteit. Tesla heeft eerder deze week meegedeeld dat in China gebouwde Model 3’en ook verscheept gaan worden naar Europa voor de kopers daar. Tesla gaat ook verdere veranderingen aanbrengen in de architectuur van haar auto’s en fabrieken om de productiekosten en efficiëntie verder te verbeteren. Bovendien gaat Tesla meer onderdelen van buiten inkopen. ‘’We blijven een toenemende belangstelling zien in onze auto’s en zonneproducten en blijven gefocust op kostenefficiëntie terwijl we de capaciteit zo snel als mogelijk opvoeren.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding