Uber wil taxidiensten BMW/Daimler kopen

Uber zou FreeNow, het bedrijf voor taxidiensten van BMW en Daimler, over willen nemen. De aanbieder van taxiritten is bereid zeker een miljard euro neer te tellen voor de directe concurrent. Een andere optie is dat Uber als derde partner bij FreeNow wordt binnengehaald. Beide autobedrijven stellen in een eerste reactie niet op speculaties in de media te reageren.

Hoofdkantoor Uber naar Tripolis-Park aan de Zuidas

FreeNow maakt deel uit van YourNow, de joint venture waarin BMW en Daimler in februari vorig jaar hun diensten op het gebied van nieuwe mobiliteit hebben samengevoegd. Daartoe behoren ook de autodeel-activiteiten van ShareNow, het platform voor opladen van elektrische auto’s ChargeNow en het parkeerbedrijf ParkNow. Duitse bronnen stellen dat ook voor ParkNow, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Diemen, een overnemer wordt gezocht. Aan dat bedrijf zou een prijskaartje hangen van 300 miljoen.

Uitkleden

Daimler en BMW zouden daarmee de samenwerking bij nieuwe mobiliteit verder uitkleden. Eerder werden de diensten van ShareNow al drastisch ingekrompen. De autobedrijven hebben gezamenlijk een miljard euro in YourNow geïnvesteerd maar daar tot nu toe nog geen winst op kunnen maken. Zowel BMW als Daimler zouden de opbrengsten goed kunnen gebruiken om de gevolgen van de coronacrisis te overbruggen. Onlangs drong de machtige voorzitter van de OR van Daimler, Michael Brecht, er nog openlijk op aan om de hele tak met mobiliteitsdiensten eraan te geven.

Uber wil taxidiensten BMW/Daimler kopen - Automobielmanagement.nl

Uber wil taxidiensten BMW/Daimler kopen

Uber zou FreeNow, het bedrijf voor taxidiensten van BMW en Daimler, over willen nemen. De aanbieder van taxiritten is bereid zeker een miljard euro neer te tellen voor de directe concurrent. Een andere optie is dat Uber als derde partner bij FreeNow wordt binnengehaald. Beide autobedrijven stellen in een eerste reactie niet op speculaties in de media te reageren.

Hoofdkantoor Uber naar Tripolis-Park aan de Zuidas

FreeNow maakt deel uit van YourNow, de joint venture waarin BMW en Daimler in februari vorig jaar hun diensten op het gebied van nieuwe mobiliteit hebben samengevoegd. Daartoe behoren ook de autodeel-activiteiten van ShareNow, het platform voor opladen van elektrische auto’s ChargeNow en het parkeerbedrijf ParkNow. Duitse bronnen stellen dat ook voor ParkNow, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Diemen, een overnemer wordt gezocht. Aan dat bedrijf zou een prijskaartje hangen van 300 miljoen.

Uitkleden

Daimler en BMW zouden daarmee de samenwerking bij nieuwe mobiliteit verder uitkleden. Eerder werden de diensten van ShareNow al drastisch ingekrompen. De autobedrijven hebben gezamenlijk een miljard euro in YourNow geïnvesteerd maar daar tot nu toe nog geen winst op kunnen maken. Zowel BMW als Daimler zouden de opbrengsten goed kunnen gebruiken om de gevolgen van de coronacrisis te overbruggen. Onlangs drong de machtige voorzitter van de OR van Daimler, Michael Brecht, er nog openlijk op aan om de hele tak met mobiliteitsdiensten eraan te geven.