Volkswagen Groep sluit derde kwartaal af met 2,4 miljard euro winst

De Volkswagen Groep heeft dankzij een sterk derde kwartaal de eerste negen maanden van dit jaar met winst af kunnen sluiten. Operationeel werd 2,4 miljard euro winst gemaakt, maar dat was wel 12,4 miljard euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Inval bij kantoren Volkswagen om dieselfraude

De omzet kwam met 155,5 miljard euro 16,7 procent lager uit. Dat komt nagenoeg geheel voor rekening van de scherpe daling van de verkopen, met name in het tweede kwartaal toen ook de autowereld in veel landen stil lag wegens lockdowns. Het aantal in negen maanden afgeleverde voertuigen was met 6,5 miljoen uiteindelijk 1,5 miljoen lager dan in dezelfde periode in 2019.

Opmerkelijk

Dankzij het opmerkelijke herstel van de laatste paar maanden zagen de resultaten er eind september een stuk beter uit dan in de zomer, meldt Volkswagen AG. Dat is mede te danken aan de ‘tegenmaatregelen’ die de groep nam om de gevolgen van het coronavirus binnen de perken te houden. Daarbij gaat het om kostenbesparingen, het zo veel mogelijk in stand houden van de liquiditeit en verlaging van de middelen die vast zitten in werkkapitaal.

Volkswagen Groep sluit derde kwartaal af met 2,4 miljard euro winst - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep sluit derde kwartaal af met 2,4 miljard euro winst

De Volkswagen Groep heeft dankzij een sterk derde kwartaal de eerste negen maanden van dit jaar met winst af kunnen sluiten. Operationeel werd 2,4 miljard euro winst gemaakt, maar dat was wel 12,4 miljard euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Inval bij kantoren Volkswagen om dieselfraude

De omzet kwam met 155,5 miljard euro 16,7 procent lager uit. Dat komt nagenoeg geheel voor rekening van de scherpe daling van de verkopen, met name in het tweede kwartaal toen ook de autowereld in veel landen stil lag wegens lockdowns. Het aantal in negen maanden afgeleverde voertuigen was met 6,5 miljoen uiteindelijk 1,5 miljoen lager dan in dezelfde periode in 2019.

Opmerkelijk

Dankzij het opmerkelijke herstel van de laatste paar maanden zagen de resultaten er eind september een stuk beter uit dan in de zomer, meldt Volkswagen AG. Dat is mede te danken aan de ‘tegenmaatregelen’ die de groep nam om de gevolgen van het coronavirus binnen de perken te houden. Daarbij gaat het om kostenbesparingen, het zo veel mogelijk in stand houden van de liquiditeit en verlaging van de middelen die vast zitten in werkkapitaal.