Kuga-probleem drukt op cijfers Ford Europa

De Europese business van Ford zou in het derde kwartaal winstgevend zijn geweest als de kosten voor de brandproblemen bij de Kuga PHEV en uitgaven voor CO2-reductie niet worden meegeteld. Door die posten kwam Europa uiteindelijk uit op een verlies van 440 miljoen dollar, een stuk slechter dan de 297 miljoen dollar verlies over Q3 in 2019.

Wel blijft de herstructurering van de Europese activiteiten verdere vruchten afwerpen. Sinds 2018 is daarmee al meer dan een miljard dollar structureel op de kosten bespaard.

Winstgevend

Over de hele linie was ook Ford de afgelopen drie maanden weer winstgevend met een netto opbrengst van 2,4 miljard dollar. Het aantal verkochte voertuigen kwam met 1.178.000 wel vijf procent lager uit. In Europa daalde de afzet met 20 procent naar 239.000 exemplaren maar in China wist Ford met 164.000 auto’s juist 22 procent meer te verkopen.

Meer omzet

De groepsomzet kwam desondanks met 37,5 miljard dollar zelfs een procent hoger uit dan een jaar eerder. Dat komt vooral door de aanhoudend grote vraag naar grotere auto’s waarop relatief veel winst wordt gemaakt, met name op de Amerikaanse markt. Voor heel 2020 mikt Ford nu op break-even of hooguit 500 miljoen dollar verlies.

Kuga-probleem drukt op cijfers Ford Europa - Automobielmanagement.nl

Kuga-probleem drukt op cijfers Ford Europa

De Europese business van Ford zou in het derde kwartaal winstgevend zijn geweest als de kosten voor de brandproblemen bij de Kuga PHEV en uitgaven voor CO2-reductie niet worden meegeteld. Door die posten kwam Europa uiteindelijk uit op een verlies van 440 miljoen dollar, een stuk slechter dan de 297 miljoen dollar verlies over Q3 in 2019.

Wel blijft de herstructurering van de Europese activiteiten verdere vruchten afwerpen. Sinds 2018 is daarmee al meer dan een miljard dollar structureel op de kosten bespaard.

Winstgevend

Over de hele linie was ook Ford de afgelopen drie maanden weer winstgevend met een netto opbrengst van 2,4 miljard dollar. Het aantal verkochte voertuigen kwam met 1.178.000 wel vijf procent lager uit. In Europa daalde de afzet met 20 procent naar 239.000 exemplaren maar in China wist Ford met 164.000 auto’s juist 22 procent meer te verkopen.

Meer omzet

De groepsomzet kwam desondanks met 37,5 miljard dollar zelfs een procent hoger uit dan een jaar eerder. Dat komt vooral door de aanhoudend grote vraag naar grotere auto’s waarop relatief veel winst wordt gemaakt, met name op de Amerikaanse markt. Voor heel 2020 mikt Ford nu op break-even of hooguit 500 miljoen dollar verlies.