Britse dealers smeken om open te mogen blijven

De Britse dealerorganisatie NFDA smeekt de regering in Londen om ondanks de donderdag van kracht wordende nationale lockdown toch open te mogen blijven. Volgens de autosector zijn er in de bedrijven voldoende voorzorgsmaatregelen getroffen om veilig door te kunnen werken.

Britse autoproductie hard geraakt door brexit

Onder de nieuwe restricties moeten alle niet-essentiële bedrijven en winkels in Groot-Brittannië van 5 november tot 2 december op slot. Garages en dealers mogen alleen noodzakelijke reparaties uitvoeren aan auto’s van zorgpersoneel en dergelijke. De auto-organisaties hebben premier Boris Johnson echter per brief gevraagd om een uitzondering.

Geen bewijs

“Er is geen bewijs dat door het openhouden van de showrooms de verspreiding van het virus verder zou toenemen,’’ aldus Sue Robinson, directeur van de National Franchised Dealers Association. “De showrooms sluiten brengt niet alleen het bestaan van de 590.000 werknemers in de autoretail in gevaar. Het drijft ook de autoverkopen zo ver omlaag dat het voor de autofabrikanten niet meer de moeite is om door te draaien waarmee nog eens 168.000 banen op de tocht komen te staan. Bovendien kunnen mensen met een urgent beroep dan niet de voertuigen krijgen die ze voor hun werk nodig hebben.’’

Robinson wijst er daarbij op dat Duitsland weliswaar een lockdown heeft afgekondigd maar wél een uitzondering maakt voor autodealers. “We hopen dat onze regering tot hetzelfde wijze oordeel komt.’’

Britse dealers smeken om open te mogen blijven - Automobielmanagement.nl

Britse dealers smeken om open te mogen blijven

De Britse dealerorganisatie NFDA smeekt de regering in Londen om ondanks de donderdag van kracht wordende nationale lockdown toch open te mogen blijven. Volgens de autosector zijn er in de bedrijven voldoende voorzorgsmaatregelen getroffen om veilig door te kunnen werken.

Britse autoproductie hard geraakt door brexit

Onder de nieuwe restricties moeten alle niet-essentiële bedrijven en winkels in Groot-Brittannië van 5 november tot 2 december op slot. Garages en dealers mogen alleen noodzakelijke reparaties uitvoeren aan auto’s van zorgpersoneel en dergelijke. De auto-organisaties hebben premier Boris Johnson echter per brief gevraagd om een uitzondering.

Geen bewijs

“Er is geen bewijs dat door het openhouden van de showrooms de verspreiding van het virus verder zou toenemen,’’ aldus Sue Robinson, directeur van de National Franchised Dealers Association. “De showrooms sluiten brengt niet alleen het bestaan van de 590.000 werknemers in de autoretail in gevaar. Het drijft ook de autoverkopen zo ver omlaag dat het voor de autofabrikanten niet meer de moeite is om door te draaien waarmee nog eens 168.000 banen op de tocht komen te staan. Bovendien kunnen mensen met een urgent beroep dan niet de voertuigen krijgen die ze voor hun werk nodig hebben.’’

Robinson wijst er daarbij op dat Duitsland weliswaar een lockdown heeft afgekondigd maar wél een uitzondering maakt voor autodealers. “We hopen dat onze regering tot hetzelfde wijze oordeel komt.’’