Toyota voert productie fors op

Toyota wil in de tweede jaarhelft rond de 4,6 miljoen auto’s produceren. Dat wordt dan de hoogste productie die het Japanse merk ooit in de periode juli tot en met december heeft gehaald. Het vorige record stond op 4,53 miljoen voertuigen terwijl er in de eerste zes maanden van dit jaar niet meer dan 3,31 miljoen stuks werden gebouwd. Met het nog verder opvoeren van de productie hoopt Toyota het door de coronacrisis verloren terrein terug te winnen.

De afgelopen paar maanden heeft Toyota de productie al stelselmatig opgevoerd. In september rolden er 841.915 nieuwe voertuigen van de band, een maandrecord en bijna twaalf procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Aan die productiegroei hebben fabrieken in alle werelddelen een bijdrage geleverd.

Bestverkocht

In ons land verkocht Toyota in oktober volgens het overzicht van de Bovag 2.366 nieuwe auto’s. Dat was 12,2 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar terwijl de automarkt als geheel juist 5,3 procent lager uitkwam. Toyota was op Volkswagen na het bestverkochte merk terwijl de Yaris derde staat op de lijst van meest verkochte modellen. Over de eerste tien maanden staat Toyota nu op 17.859 verkochte auto’s, nog altijd wel 20 procent minder dan een jaar eerder.

Toyota voert productie fors op - Automobielmanagement.nl

Toyota voert productie fors op

Toyota wil in de tweede jaarhelft rond de 4,6 miljoen auto’s produceren. Dat wordt dan de hoogste productie die het Japanse merk ooit in de periode juli tot en met december heeft gehaald. Het vorige record stond op 4,53 miljoen voertuigen terwijl er in de eerste zes maanden van dit jaar niet meer dan 3,31 miljoen stuks werden gebouwd. Met het nog verder opvoeren van de productie hoopt Toyota het door de coronacrisis verloren terrein terug te winnen.

De afgelopen paar maanden heeft Toyota de productie al stelselmatig opgevoerd. In september rolden er 841.915 nieuwe voertuigen van de band, een maandrecord en bijna twaalf procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Aan die productiegroei hebben fabrieken in alle werelddelen een bijdrage geleverd.

Bestverkocht

In ons land verkocht Toyota in oktober volgens het overzicht van de Bovag 2.366 nieuwe auto’s. Dat was 12,2 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar terwijl de automarkt als geheel juist 5,3 procent lager uitkwam. Toyota was op Volkswagen na het bestverkochte merk terwijl de Yaris derde staat op de lijst van meest verkochte modellen. Over de eerste tien maanden staat Toyota nu op 17.859 verkochte auto’s, nog altijd wel 20 procent minder dan een jaar eerder.