De afgelopen paar maanden heeft Toyota de productie al stelselmatig opgevoerd. In september rolden er 841.915 nieuwe voertuigen van de band, een maandrecord en bijna twaalf procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Aan die productiegroei hebben fabrieken in alle werelddelen een bijdrage geleverd.

Bestverkocht

In ons land verkocht Toyota in oktober volgens het overzicht van de Bovag 2.366 nieuwe auto’s. Dat was 12,2 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar terwijl de automarkt als geheel juist 5,3 procent lager uitkwam. Toyota was op Volkswagen na het bestverkochte merk terwijl de Yaris derde staat op de lijst van meest verkochte modellen. Over de eerste tien maanden staat Toyota nu op 17.859 verkochte auto’s, nog altijd wel 20 procent minder dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding