In ons land verkocht het Japanse merk in de eerste tien maanden 3.506 auto’s, 39 procent minder dan in dezelfde periode in 2019. Meer dan de helft daarvan zijn Space Stars, Mitsubishi’s goedkope stadsauto.

Herstructureringsplan

Mitsubishi, dat eerder heeft aangekondigd zich van de Europese markt terug te trekken, snijdt wereldwijd in de productiecapaciteit en het personeelsbestand om zich aan te passen aan de sterk gedaalde vraag. “Ons herstructureringsplan gaat sneller dan we hadden verwacht. We hebben sneller in de kosten gesneden dan we aanvankelijk hadden gepland. Het is niet uitgesloten dat we in het volgende boekjaar weer winst maken,’’ aldus CEO Tkao Kato van de kleinste partner in de Renault/Nissan alliantie. Hij mikt voor het hele lopende boekjaar op een afzet van 824.000 eenheden, weer 21.000 minder dan de planning van drie maanden geleden.