In alle Europese landen, op Ierland en Roemenië na, na werden minder auto’s verkocht dan in oktober 2019. Van de grote landen laat Spanje de zwaarste klap zien met 21 procent daling. Frankrijk kwam bijna 10 procent lager uit, Duitsland een kleine vier procent terwijl de autoverkopen in Italië op vrijwel hetzelfde niveau lagen als een jaar geleden. In ons land bleef de daling vergeleken met veel andere landen beperkt tot een bescheiden 5,3 procent.

Positief

Bij de grote autogroepen valt Fiat Chrysler opnieuw positief op door 3,4 procent meer auto’s te verkopen. Dat is te danken aan goede prestaties bij zowel Fiat als Jeep met daar tegenover opnieuw een forse klap voor Alfa Romeo. Ook de Renault Groep blijft net positief met 0,2 procent meer verkochte auto’s. PSA Groep verkocht in oktober 6,6 procent minder auto’s waarbij Citroen de grootste daling vertoont maar Opel dit keer op vrijwel hetzelfde peil als vorig jaar kon blijven. Marktleider Volkswagen Groep deed het relatief slecht met een daling van 9,1 procent wat vooral komt door bijna 19 procent lagere verkopen bij het merk Volkswagen en aan de andere kant een plus van ruim 16 procent voor Audi.