Mini Countryman komt straks uit Leipzig

De volgende generatie Mini Countryman, die aan de neus van VDL Nedcar in Born voorbij is gegaan, zal vanaf 2023 worden gebouwd in de BMW fabriek in Leipzig. Die fabriek maakt ook de BMW 1 en 2 Series Active Tourer die een platform delen met de nieuwe Countryman. Leipzig wordt daarmee de eerste Duitse fabriek waar zowel BMW’s als Mini’s van de band rollen.

De volgende versie van de Countryman wordt met een elektrische aandrijving en een verbrandingsmotor geleverd. De fabriek in Leipzig werd in 2005 geopend en bouwt sinds 2013 ook de elektrische BMW i3. BMW Groep heeft er recent 300 miljoen euro geïnvesteerd om de capaciteit op te voeren naar 350.000 auto’s. De komende tijd zal er nog eens 100 miljoen worden gestopt in een faciliteit voor componenten voor elektrische aandrijving.

Nieuwe opdrachtgever

VDL Nedcar zelf is nog steeds op zoek naar een nieuwe opdrachtgever. Daarbij krijgt het bedrijf actieve steun van de regering, heeft minister Wiebes van economische zaken onlangs in de Tweede Kamer laten weten. VDL Groep denkt dat de kans op een volgende klant mogelijk groter wordt door de opkomst van elektrische auto’s die makkelijker te bouwen en daarmee ook uit te besteden zijn. De groep heeft recent ook laten doorschemeren in dat geval te denken over het zelf produceren van batterijen.

Mini Countryman komt straks uit Leipzig - Automobielmanagement.nl

Mini Countryman komt straks uit Leipzig

De volgende generatie Mini Countryman, die aan de neus van VDL Nedcar in Born voorbij is gegaan, zal vanaf 2023 worden gebouwd in de BMW fabriek in Leipzig. Die fabriek maakt ook de BMW 1 en 2 Series Active Tourer die een platform delen met de nieuwe Countryman. Leipzig wordt daarmee de eerste Duitse fabriek waar zowel BMW’s als Mini’s van de band rollen.

De volgende versie van de Countryman wordt met een elektrische aandrijving en een verbrandingsmotor geleverd. De fabriek in Leipzig werd in 2005 geopend en bouwt sinds 2013 ook de elektrische BMW i3. BMW Groep heeft er recent 300 miljoen euro geïnvesteerd om de capaciteit op te voeren naar 350.000 auto’s. De komende tijd zal er nog eens 100 miljoen worden gestopt in een faciliteit voor componenten voor elektrische aandrijving.

Nieuwe opdrachtgever

VDL Nedcar zelf is nog steeds op zoek naar een nieuwe opdrachtgever. Daarbij krijgt het bedrijf actieve steun van de regering, heeft minister Wiebes van economische zaken onlangs in de Tweede Kamer laten weten. VDL Groep denkt dat de kans op een volgende klant mogelijk groter wordt door de opkomst van elektrische auto’s die makkelijker te bouwen en daarmee ook uit te besteden zijn. De groep heeft recent ook laten doorschemeren in dat geval te denken over het zelf produceren van batterijen.