Autoverhuurder Sixt ziet omzet miljard dalen

Autoverhuurder Sixt verwacht dat de omzet dit jaar uit zal komen rond de 1,5 miljard euro. Dat is nagenoeg een miljard minder dan in 2019. De directie denkt ook dat Sixt 2020 zal moeten afsluiten met rode cijfers. Het verlies wordt op dit moment geraamd op 70 tot 95 miljoen euro.

Europese autohuur-prijzen worden duidelijker

Sixt telt een vloot van 249.500 voertuigen en opereert vanuit meer dan 2.100 vestigingen wereldwijd. De Duitse onderneming trok in augustus de financiële voorspellingen voor 2020 in gezien de grote gevolgen van de coronacrisis. Sixt denkt nu echter op basis van de cijfers over de eerste drie kwartalen en de laatste informatie over de activiteiten in het vierde kwartaal wel weer een voorspelling te kunnen doen. Over die eerste negen maanden kwam al een verlies van 57 miljoen euro uit de bus, hoewel het derde kwartaal zelf door de toen geldende versoepelingen in veel landen wel weer winst opleverde.

Onvoorspelbaar

Dat er voor het verwachte jaarverlies nog een ruime marge wordt gehanteerd, ligt volgens Sixt aan de onvoorspelbaarheid van de corona-ontwikkelingen. “Die epidemie verspreidt zich momenteel weer sterker en de daaraan verbonden contact- en reisbeperkingen, die grote invloed hebben op de business van Sixt Group, worden gekenmerkt door een grote mate van onzekerheid.”

Autoverhuurder Sixt ziet omzet miljard dalen - Automobielmanagement.nl

Autoverhuurder Sixt ziet omzet miljard dalen

Autoverhuurder Sixt verwacht dat de omzet dit jaar uit zal komen rond de 1,5 miljard euro. Dat is nagenoeg een miljard minder dan in 2019. De directie denkt ook dat Sixt 2020 zal moeten afsluiten met rode cijfers. Het verlies wordt op dit moment geraamd op 70 tot 95 miljoen euro.

Europese autohuur-prijzen worden duidelijker

Sixt telt een vloot van 249.500 voertuigen en opereert vanuit meer dan 2.100 vestigingen wereldwijd. De Duitse onderneming trok in augustus de financiële voorspellingen voor 2020 in gezien de grote gevolgen van de coronacrisis. Sixt denkt nu echter op basis van de cijfers over de eerste drie kwartalen en de laatste informatie over de activiteiten in het vierde kwartaal wel weer een voorspelling te kunnen doen. Over die eerste negen maanden kwam al een verlies van 57 miljoen euro uit de bus, hoewel het derde kwartaal zelf door de toen geldende versoepelingen in veel landen wel weer winst opleverde.

Onvoorspelbaar

Dat er voor het verwachte jaarverlies nog een ruime marge wordt gehanteerd, ligt volgens Sixt aan de onvoorspelbaarheid van de corona-ontwikkelingen. “Die epidemie verspreidt zich momenteel weer sterker en de daaraan verbonden contact- en reisbeperkingen, die grote invloed hebben op de business van Sixt Group, worden gekenmerkt door een grote mate van onzekerheid.”