Productie Mitsubishi blijft teruglopen

Mitsubishi heeft in de maand oktober niet meer dan 77.903 nieuwe auto’s geproduceerd, dat is 67 procent minder dan een jaar eerder. Dat betekent dat de productie bij de partner van Nissan en Renault steeds verder inzakt. Over de eerste tien maanden van dit jaar komt de productie 60 procent lager uit op 688.093 auto’s.

Renault gaat Mitsubishi’s bouwen

Volgens de maandcijfers werden er in oktober niet meer dan 2.862 Mitsubishi’s vanuit Japan op transport gezet naar Europa. Dat waren er bijna een derde minder dan een jaar eerder. Mitsubishi heeft eerder dit jaar meegedeeld zich van de Europese markt terug te trekken.

Positieve noot

De totale export van in Japan gebouwde auto’s kwam ruim 53 procent lager uit op 16.286 auto’s. Over de eerste tien maanden komt de uitvoer uit op 161.651 exemplaren, de helft lager dan een jaar eerder. Als enige positieve noot verkocht Mitsubishi in Japan zelf in november 4.930 auto’s, dat was een verdubbeling vergeleken met een jaar eerder en de eerste toename sinds september 2019. De onderneming geeft verder geen toelichting op de productie- en verkoopcijfers.

Productie Mitsubishi blijft teruglopen - Automobielmanagement.nl

Productie Mitsubishi blijft teruglopen

Mitsubishi heeft in de maand oktober niet meer dan 77.903 nieuwe auto’s geproduceerd, dat is 67 procent minder dan een jaar eerder. Dat betekent dat de productie bij de partner van Nissan en Renault steeds verder inzakt. Over de eerste tien maanden van dit jaar komt de productie 60 procent lager uit op 688.093 auto’s.

Renault gaat Mitsubishi’s bouwen

Volgens de maandcijfers werden er in oktober niet meer dan 2.862 Mitsubishi’s vanuit Japan op transport gezet naar Europa. Dat waren er bijna een derde minder dan een jaar eerder. Mitsubishi heeft eerder dit jaar meegedeeld zich van de Europese markt terug te trekken.

Positieve noot

De totale export van in Japan gebouwde auto’s kwam ruim 53 procent lager uit op 16.286 auto’s. Over de eerste tien maanden komt de uitvoer uit op 161.651 exemplaren, de helft lager dan een jaar eerder. Als enige positieve noot verkocht Mitsubishi in Japan zelf in november 4.930 auto’s, dat was een verdubbeling vergeleken met een jaar eerder en de eerste toename sinds september 2019. De onderneming geeft verder geen toelichting op de productie- en verkoopcijfers.