Zie ginds komt de Tesla-boot

Het is december en dat betekent voor Tesla-rijders dat ze hun nieuwe auto moeten ophalen in de haven van Amsterdam. Net als vorig jaar komt daar deze maand weer een boot aan met Tesla’s voor de Nederlandse markt. Hoeveel dat er zijn is echte nog niet bekend. De Tesla Owners Club Nederland heeft haar leden opgeroepen om – opnieuw – mee te komen werken.

Leasemarkt 2019 +12%, Tesla – na VW – tweede merk

“Het is al bijna december en dat betekent opnieuw dat we een flink aantal nieuwe Tesla’s kunnen verwachten op de Nederlandse wegen. De uitleveringen vinden (net als in 2019) plaats in de haven van Amsterdam en daar zijn wij als Tesla Owners Club Nederland opnieuw van de partij om nieuwe eigenaren te helpen met ophalen van hun Tesla en wat praktische tips te geven,” aldus een bericht op Twitter.

Schip vol

Tesla heeft een aantal weken geleden laten weten dat er een schip vol in de Chinese Gigafactory gebouwde Model 3’s op weg zijn naar Europa. Vermoedelijk gaat het bij die lading ook om de voor Nederlandse klanten bedoelde auto’s. De Tesla Owners Club stelt desgevraagd niet te weten hoeveel auto’s er naar Amsterdam komen: “We hebben geen exacte aantallen maar het zullen er wel behoorlijk wat zijn. Indien we een indicatie hebben komen we erop terug.”

Verkoopboost

Overigens kan Tesla wel een verkoopboost gebruiken want tot nu toe doet de EV-bouwer het niet erg goed op de vaderlandse markt. Volgens de net gepubliceerde cijfers werden er in november niet meer dan 152 Tesla’s op kenteken gezet waarvan 91 Model 3. Vorig jaar kwam Tesla in die maand op 4.112 nieuwe auto’s waarmee dus sprake is van een daling met 96 procent. Over de eerste elf maanden van dit jaar komt het merk op 4.810 stuks vergeleken met 18.428 in dezelfde periode in 2019. Tesla deed het in november ook een stuk slechter dan Polestar dat 502 nieuwe auto’s kon registeren en ook slechter dan MG dat 175 exemplaren haalde.

Zie ginds komt de Tesla-boot - Automobielmanagement.nl

Zie ginds komt de Tesla-boot

Het is december en dat betekent voor Tesla-rijders dat ze hun nieuwe auto moeten ophalen in de haven van Amsterdam. Net als vorig jaar komt daar deze maand weer een boot aan met Tesla’s voor de Nederlandse markt. Hoeveel dat er zijn is echte nog niet bekend. De Tesla Owners Club Nederland heeft haar leden opgeroepen om – opnieuw – mee te komen werken.

Leasemarkt 2019 +12%, Tesla – na VW – tweede merk

“Het is al bijna december en dat betekent opnieuw dat we een flink aantal nieuwe Tesla’s kunnen verwachten op de Nederlandse wegen. De uitleveringen vinden (net als in 2019) plaats in de haven van Amsterdam en daar zijn wij als Tesla Owners Club Nederland opnieuw van de partij om nieuwe eigenaren te helpen met ophalen van hun Tesla en wat praktische tips te geven,” aldus een bericht op Twitter.

Schip vol

Tesla heeft een aantal weken geleden laten weten dat er een schip vol in de Chinese Gigafactory gebouwde Model 3’s op weg zijn naar Europa. Vermoedelijk gaat het bij die lading ook om de voor Nederlandse klanten bedoelde auto’s. De Tesla Owners Club stelt desgevraagd niet te weten hoeveel auto’s er naar Amsterdam komen: “We hebben geen exacte aantallen maar het zullen er wel behoorlijk wat zijn. Indien we een indicatie hebben komen we erop terug.”

Verkoopboost

Overigens kan Tesla wel een verkoopboost gebruiken want tot nu toe doet de EV-bouwer het niet erg goed op de vaderlandse markt. Volgens de net gepubliceerde cijfers werden er in november niet meer dan 152 Tesla’s op kenteken gezet waarvan 91 Model 3. Vorig jaar kwam Tesla in die maand op 4.112 nieuwe auto’s waarmee dus sprake is van een daling met 96 procent. Over de eerste elf maanden van dit jaar komt het merk op 4.810 stuks vergeleken met 18.428 in dezelfde periode in 2019. Tesla deed het in november ook een stuk slechter dan Polestar dat 502 nieuwe auto’s kon registeren en ook slechter dan MG dat 175 exemplaren haalde.